VIDEO: SLAVEN LETICA – Tko bolje pjeva od ženskih klapa, “Arija” ili “Uvijek zajedno”?

Mlada ministrica poljoprivrede Marija Vučković (rođena je 3. srpnja 1974. godine u Mostaru) uz mnoštvo fotografija objavljenim na vlastitom facebook profilu (većinom su to fotografije o suvremenim hrvatskim farmama, voćnjacima, vinogradima, izložbama autohtonih poljoprivrednih proizvoda, ali ima i ponešto političkih fotografija), objavila je i jednu koja je zanimljiva za vizualnu sociologijsku i psihologijsku analizu.

Piše naš poznatio sociolog, kolumnist i politički analitičar Slaven Letica na Facebooku i nastavlja:

Na fotografiji ministrica Marija sjedi na fotelji, dok na rukohvatima te iste fotelje sjede šefica njenog ureda Ružica Njavro i bivša državna tajnica i još bivšija gradonačelnica Knina Josipa Rimac.

Ministrica je tu fotografiju objavila uz naslov: „Uvijek zajedno“.

Kad bismo tu fotografiju, bez davanja bilo kakvih dodatnih informacija, pokazali nekom učenom sociologu (nisam ni ja još bacio znanstveno-istraživačko koplje na kruti otpad), on bi morao zaključiti kako su DOMINANTNE OSOBE na fotografiji sjedačice na rukohvatima Rimac i Njavro, a da je „mala ministrica“ njihova štićenica i poslušnica.

USKOK-ova akcija prisluškivanja i praćenja Josipe Rimac, kao i transkripti snimljenih razgovora (dio snimljenih razgovora objavili su mediji), daju za pravo takvom sociologijskom i psihologijskom čitanju spomenute fotografije.

Ti transkripti pokazuju da je, zasad se tako čini, politička gazdarica organizirane kriminalne operacije VE „Krš Pađene”, bila politički (za sva vodstva HDZ-a) fatalna Josipa, a da je ulogu fiksiranja uglavljenih korupcijskih pogodbi imala Ružica Njavro te pomoćnica ministra gospodarstva Darka Horvata Ana Mandac.

Po strani zasad ostavljam druge aktere ove mafijaške političko-poslovne hobotnice.

Pitanje na koje zasad ne znamo odgovor, a možda ga nećemo nikad ni doznati, jer su, kako to kod nas biva, „probijene“ mjere tajnog praćenja i prisluškivanja Rimčeve, glasi: Je li – po javnim ukazanjima – smirena, skrušena i dobra ministrica „Mala Marija“ znala što joj članice klape „Uvijek zajedno“ rade iza leđa?

Odluka predsjednika VRH-a Andreja Plenkovića da na ministarske položaje imenuje svoje mlade lavove i lavice, već se sada pokazuje kao fatalna pogreška.

Ti mladi ljudi očigledno nemaju znanja i životnog iskustva koje bi im omogućilo donošenje odgovornih odluka o svemu i svačemu; posebice ne o zakonitoj, pravednoj i poštenoj raspodjeli europskih „para“, odnosno poticaja.

Za našu opasnu i tragikomičnu priču o odnosu „Male Marije“ prema „Velikoj Josipi“, važno je i to što je ministrica Marija Vučković bila članicom ženske pjevačke klape „Arija“ iz Opuzena, sastavljene od mladih žena-majki demokršćanskog nagnuća (Marija Vučković ima troje djece).

Kakva je pjevačica bila i kakva će biti nije na meni da sudim. Tu je ekspert unuk moje pokojne tete Dinke Antonio Toni Mihotić, podgorski i šibenski slavuj. Koju kompetentnu riječ mogao bi dodati i moja dragi susjed-pjevač Luka Anušić

Ako nakon izbora 5. srpnja 2020. „Mala Marija“ izgubi ministarski položaj (u svakoj bi ga pravnoj državi veće izgubila), svakako ću poći poslušati kako pjeva ženska klapa „Arija“ koja je za skladbu „Duše dvi“ prije par godina osvojila treću nagradu publike na Melodijama Hrvatskog Juga; autor glazbe i teksta Roky, aranžman Jašar Murtezani/Ivica Kaleb.

Što se političke ženske klape „Uvijek zajedno“ tiče, bit će zanimljivo hoće li neka od njenih članica „pro/pjevati“ USKOK-u.

Na videu koji objavljujem “Mala Marija” je četvrta pjevačica zdesna.

PISALI SMO:

VIDEO: KAD ZAPJEVA MINISTRICA – Marija Vučković će voditi Ministarstvo poljoprivrede – pogledajte OVDJE.

Komentiraj