VIDEO: IVAN VILIBOR SINČIĆ – Zašto ministrica Vučković ne smijeni uhićenu Ružicu Njavro?!

Čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić održao je konferenciju ispred Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, gdje je rekao da bi nakon akcije USKOK-a u Hrvatskim šumama i povezanim osobama USKOK trebao uskočiti i među ljude u Agenciji koje je doveo i namjestio bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

“Kaže se to u priopćenju stranke koju prenosimo u cijelosti:Ova agencija je protuzakonito omogućila upis poljoprivrednog zemljišta u ARKOD Agrokorovim kompanijama, a koje je Živi zid sve kazneno prijavio.

Gospođa Matilda Copić već više mjeseci zbog svojeg upravljanja Agencijom u javnosti predstavlja skandal, a njezini pomoćnici Mislav Šatović, Božana Bešlić, Antun Vujić i njihova rodbina su stalnom u sukobu interesa ili na rubu istog jer dodjeljuju sredstva sami sebi ili svojoj obitelji.

Natječajima se manipulira na način da čim se prijavi netko tko nije podoban, Agencija izmjenjuje uvjete natječaja ili pravilnik kako bi se naštimalo da natječaj dobije onaj koji i treba dobiti, tj. tko je podoban. Sinčić je pokazao više natječaja za mjere 4, 6, 8 i druge od kojih su neki naknadno mjenjani i po četiri puta.

USKOK bi također trebao uskočiti među ljude kao što je Mario Čajkulić, Krešimir Knežević, Antun Held, Franjo Lučić, Mario Abramović i drugi sve redom ili prijatelji, ortaci ili rodbinsko-kumski vezani za gospodina Tolušića.

Proračun Europske unije donosi se svakih 7 godina, te smo mi u trenutno u okviru od 2014.g. do 2020.g. i za to vrijeme je osigurano 2.386 milijarde eura sredstava od čega je isplaćeno samo 35% sredstava, a sve što se ne iskoristi propada.

Razlog zašto je samo 35% iskorišteno poticaja su manipulacije, nedorečeni pravilnici, pogodovanja I nesposobnost u Agenciji.

Ako je premijer Andrej Plenković mogao ekspresno smijeniti gospođu Mandrić i Rimac, zašto onda ne dođe do smjene i gospođe Njavro?

Gospođa Ružica Njavro je tajnica kabineta ministra poljoprivrede, u nadležnosti ministrice Vučković koju pozivamo da poduzme mjere kako bi ju se smjenilo.

Iz svega navedenoga možemo vidjeti da Plenkovićeva i Milanovićeva Hrvatska funkcioniraju tako da politički moćnici odlučuju o životu i smrti svojih sugrađana, te da njima bliski i povezani ljudi imaju sve, a oni drugi mrvice ili ništa”.

Komentiraj