VIDEO: POBJEDA – Gradonačelnik Londona – prvi musliman na čelu jedne zapadne metropole

sadiq khan

Laburist Sadiq Khan postaje prvi muslimanski gradonačelnik Londona, ali i prvi muslimanski gradonačelnik neke zapadne metropole.

S oko deset posto glasova prednosti sin pakistanskog imigranta vozača autobusa Khan pobijedio je glavnog suparnika konzervativca i sina milijardera Zaca Goldsmitha, prenosi Media servis.

Dobio je nešto više od milijun 310 tisuća glasova, tristotinjak tisuća više od konkurenta. U pobjedničkom govoru Khan je zahvalio svima koji su nemoguće učinili mogućim.

“Hvala London! London je najbolji grad na svijetu, tako sam ponosan na naš grad. Duboko sam dirnut nadom i povjerenjem koje ste mi ukazali”.

U nadi da se britanska prijestolnica više neće suočavati s tako teškim izborom – nada ili strah. Dok je govorio u City Hallu, jedan od kandidata koji su bili iza njega, član britanske ekstremne

desnice Paul Golding, demonstrativno mu je okrenuo leđa. Laburisti su oduševljeni pobjedom u Londonu, osobito nakon poraza od konzervativaca u Škotskoj i nekim dijelovima Engleske. Šef

laburista Jeremy Corbyn prije objave službenih rezultata…”Sinoć su ankete predviđale da ćemo izgubiti mjesta u cijeloj Engleskoj. Nismo, izdržali smo i povećali potporu u mnogim mjestima. A još puno rezultata tek treba stići”.

Ova pobjeda Sadiq Khana neopisivi je udarac ekstremistima i teroristima, piše Guardian i pojašnjava. Ako milijuni biraju muslimana za gradonačelnika, kako ekstremisti mogu nastaviti širiti priču

o tome da muslimani nemaju budućnost u Europi i da ih ljudi sa Zapada mrze.