VIDEO: O (NE)CIJEPLJENJU I ZLU – Zastupnik Sačić oštro napao Mrak Taritaš i Dežulovića

“Treba intenzivno pojačati kampanju, ali očito je da to nije dovoljno. Sad je trenutak da se ljudima kaže – ne možete na posao, u trgovine, u kafiće i restorane, ne možete više nigdje ako niste cijepljeni”, istaknula je zastupnica GLAS-a Anka Mrak Taritašu slobodnom saborskom govoru.

“Ovo više nije šala, ljudi. Mi ćemo do proljeća imati isti broj mrtvih od korone koliko je poginulo u Domovinskom ratu. Smrtnost nam je među najvišima u svijetu”, upozorila je.

“Ja razumijem da su ljudi izloženi krivim i lažnim informacijama i teorijama, ali od korone se gine“, naglasila je zastupnica, te upozorila kako smo pred zatvaranjem bolnica za sve kojima treba liječenje zbog ekstremnog širenja korone.

Na to je žestoko reagirao zastupnik Hrvatskih suverenista Željko Sačić koji je rekao kako netko za saborskom govornicom izaziva fašističke parole, segregaciju i diskriminaciju da se jednoj grupi građana RH kojih je i više od 50 posto, u potpunosti zabrani redovni život…mimo Ustava, mimo zakona…”

Govoreći izravno o prijedlozima Anke Mrak Taritaš, Sačič je među ostalim rekao:

“Kolegiva Mrak Taritaš je zazivala đavla i sotonu za ovom govornicom da sve takve ljude koji se do sada nisu cijepili treba zapravo glađu ubiti, izolirati, staviti negdje u bodljikavu žicu, staviti im u javnosti neki znak raspoznavanja…!

Oštro je Sačić govorio i o Borisu Dežuloviću i njegovoj kolumni “Je*o vas Vukovar”.

Najbolje da sami pogledate i čujete govor zastupnika Sačića.