OTKAZI U KBC ZAGREB: Ne žele se testirati ni cijepiti – šestero ljudi ostalo bez posla

Nakon što je četvero zaposlenika Centra za rehabilitaciju Stančić dobilo otkaz, sada je uručen otkaz i za šestero zaposlenika KBC-a Zagreb, jer se nisu htjeli cijepiti ni testirati.

Izvanredni otkaz dobile su tri medicinske sestre, medicinski tehničar, pomoćni djelatnik i administrator.

“Razlog otkaza je odbijanje ovih djelatnika da se cijepe odnosno testiraju na COVID-19 dvaput tjedno. Oni su, nakon što im je rečeno da ne mogu dolaziti na posao bez COVID potvrde, koristili godišnji odmor, a dio je otvorio bolovanja. No, kad su iscrpili sve zakonske mogućnosti, a i dalje se nisu željeli ni cijepiti ni testirati, uručen im je danas izvanredni otkaz”, izjavio je prof.dr. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb, za Jutarnji list. Ćorušić je potvrdio da je u tijeku proces otkaza ugovora o radu za još četiri djelatnika iz istog razloga.

Podsjećamo prije toga je uručen i otkaz četirima zaposlenicima Centra za rehabilitaciju Stančić jer su odbili testiranje koje je uvjet za dolazak na posao u sustavu socijalne skrbi i zdravstva.

Riječ je o prvim otkazima vezanima uz odluku Nacionalnog stožera civilne zaštite prema kojoj od 4. listopada svi zaposleni u zdravstvenim i socijalnim ustanovama pri dolasku na posao moraju predočiti digitalnu covid potvrdu, kojom dokazuju da su cijepljeni ili preboljeli virus, a ako to nemaju dužni su se testirati dva puta tjedno.