VIDEO: MIRNA ŠKRGATIĆ – Internetski trolovi i lažni život na društvenim mrežama

Svi smo svjedoci vremena kada su sveprisutne moderne tehnologije i internetske aplikacije koje su nam promijenile život.

Kako u svakom društvu postoje trovači, takva je situacija i na društvenim mrežama i općenito Internetu.

Kako bi na satiričan način dočarala internetsko trolanje glazbenica Mirna Škrgatić snimila je pjesmu i spot Strašila.

Spot je metafora ‘lažnog’ života na društvenim mrežama, a Mirna je u njemu preuzela ulogu svojevrsnog internetskog avatara koji se hrani trolanjem u svom binarnom svijetu.

“Spot za pjesmu ‘Strašila’ snimljen je na lokaciji u Zagrebu, u njemu glume moji prijatelji, poznanici i članovi benda – Andrea Filipović, Andrea Kovačević, Saša Mitrović, Branimir Matoz, Vanja Vascarac, Roni Kranjec, Branimir Lozo, Krešimir Oreški, te glumci Sven Jakir i Dejan Krivačić, kantautorica Zvonka Obajdin i moj dečko, redatelj i glumac – Miran Kurspahić”, rekla je Mirna i dodala kako je snimanje proteklo u veselom i zabavnom tonu i trajalo je samo jedno popodne.

Videospot su snimili i režirali Ira & John s kojima Mirna surađuje više od tri godine, a koji su radili i vizualni identitet prošlog singla Usne grizem. Upravo je ta pjesma obilježila početak suradnje s Croatia Recordsom i rad na drugom studijskom albumu. Strašila su stigla u još jednoj žešćoj, gitarističkoj formi, a koja Mirni odlično stoji, a za sve je zaslužna i suradnja s ponajboljim hrvatskim producentom Markom Mrakovčićem.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Odgovori