POZITIVAN NA KORONAVIRUS: Imam visoku temperaturu koja se penjala do 39,5 – kaže ministar Beroš

“Osjećam se relativno dobro. Od simptoma zasad imam visoku tjelesnu temperaturu koja se penjala do 39,5, ali osim standardnog osjećaja kada se ima visoka temperatura, mogu reći da sam dobro”, rekao je ministar Vili Beroš, koji je pozitivan na koronavirus.

Tijekom četvrtka radio se epidemiološki izvid i tražili su se kontakti koje je ministar ostvario 48 sati prije nego što su se pojavili znakovi bolesti. Beroš nije mogao sa sigurnošću reći gdje se zarazio, no napominje da ga nitko nije prijavio kao kontakt zbog kojeg bi bio u samoizolaciji.

“Činjenica je da sam u subotu bio u Varaždinskoj županiji kako bih posjetio tamošnju bolnicu, dao im potporu i vidio stanje u bolnici na licu mjesta”, istaknuo je Beroš za Jutarnji list.

No ne može reći da se tamo zarazio. U međuvremenu se ispostavilo da je u Ministarstvu zdravstva nekoliko oboljelih, među kojima je i ministrova glasnogovornica.

“Bio sam u kontaktu s glasnogovornicom, a ispostavilo se da je pozitivna. Činjenica je da je virus jako proširen, tako da i uz maksimalne napore i zaštitu virus očito nađe svoj put”, upozorava ministar.

Unatoč visokoj temperaturi, koju regulira tabletama za snižavanje temperature, Beroš kaže da će nastaviti s dnevnim aktivnostima iz svoga doma.

Odgovori