VIDEO: ISTINA O MARE – Otkriva nam u novom spotu Božo Bulatović

Crnogorski kantautor, skladatelj i novinar Božo Bulatović objavio je spot za pjesmu “Istina o Mare” sa albuma “Trag karmina” objavljenog 2021. u izdanju Croatia Records. 

“Istina o Mare” nastaje kao želja autora Boža Bulatovića da pjesmu koja je obilježila njegovu autorsku karijeru, oživi u novom ruhu sa sjetnim detaljima koji podsjećaju na prvu “Mare”, objavljenu na albumu Crvene jabuke “Za tvoju ljubav ” 2011. godine. Potpuno novi tim pomogao je da “Istina o Mare” zazvuči kako je autor zamislio, aranžman je povjeren ekipi iz studija “Stivi”, Ivanu Ivanoviću  i Stefanu Pantoviću, koji su i odsvirali sve instrumente.

Tekst i glazbu za pjesmu napisao je Božo Bulatović, mastering je napravljen u beogradskom studiju “O” Olivera Jovanovića. Za prekrasne kadrove  u spotu zaslužni su Predrag Njunjić, Bane Kljajić i Dragana Simanić.

“Oni su sjajni , boravak u njihovom studiju je učinio da se osjećam jako lijepo stvarajući muziku, jer se tamo zaista svira sve uživo i to se ne može mjeriti ni usporediti s bilo čim, jedino ostaje da im se zahvalim što su me potaknuli i motivirali da ovo napravimo zajedno”, navodi Boža za kolege koji su u studiju radili na pjesmi.

Dan kad je počelo snimanje pjesme Božo je već znao da se spot mora snimati u Kotoru i da on mora imati onu poruku koju je on proživljavao uvijek kad se tamo nađe:

“Uz sve što je rečeno pjesmom, želio sam da i spot pošalje jednostavnu poruku, poruku koja opisuje magiju tog drevnog rada “Uđeš star, izađeš mlad”, osmijeh koji je dominantan u spotu nije gluma, to je reakcija na te zidove i na sve što osjetim kad uđem u Kotor”.