ŽIVOT U PRITVORU: Hrvati u Ateni u 14 ćelija – spava se na madracima bez posteljine

U tamnoplavim kombijima zadnja skupina navijača jutros je prebačena u atensku Gradsku sudnicu Evelpidon. Do sada je svima određen istražni zatvor.

Inače su svi uhićeni Hrvati smješteni na jednom od viših katova centralne policije u Ateni, a raspoređeni su u 14 ćelija, sa svake strane hodnika po sedam. Što se tiče samih ćelija u sobama nema posteljine te spavaju na madracima.

Na svakom katu zatvora nalazi se kiosk, na kojem uhićeni mogu kupiti kavu, vodu, kartice za telefonsku govornicu. Što se tiče cijena, kava košta 50 centi, dok voda koja se nalazi u plastičnim bocama 20 centi.

Hranu dobivaju u tri obroka, doručak, ručak i večera, te kako doznaje Danas.hr u Veleposlanstvu, za sada se, nisu žalili na prehranu. Nekoliko Hrvata je nakon sukoba ostalo bez odjeće, pa je Veleposlanstvo kupilo majice, trenirku, a neki su tražili i papuče.

Osim odjeće, uhićeni su zatražili i higijenske potrepštine što im je i osigurano, a Veleposlanstvo je naknadno svim uhićenima kupilo kartice za telefonsku govornicu.

Kako neslužbeno doznajemo uhićenim Hrvatima prevoditeljica je rekla da će u centralnoj policijskoj postaji ostati do srijede, nakon čega će ih premještati po zatvorima u Grčkoj na izdržavanje pritvora. I ako su tražili da svi budu na istom mjestu, budući da im se na tert stavlja zločinačko udruživanje, po grčkim zakonima morali bi biti smješteni u različite zatvore, a od njihovih odvjetnika doznajemo da se bez obzira na to traži zajednički smještaj u što većim grupama.

Uhićeni hrvatski državljani svjesni su da će određeno vrijeme provesti u pritvoru, ali strahuju za sigurnost zbog odmazde AEK-ovih navijača.