VIDEO: GOSTOVALI KOD ŠPRAJCA – Srpski KUD Vuk Karadžić pjevao pjesmu o Tuđmanu

Premijer Plenković nije slučajno odabrao današnji dan za objavu parlamentarnih izbora i raspuštanja Sabora, danas je naime Dan svete Korone, rekao je u najavi Zoran Šprajc, voditelj i urednik vrlo gledane emisije RTL Direkt

Istina, sveta Korona ili sveta Štefica nemaju baš nikakve veze s koronavirusom, ali ipak sveta Korona je zaista službena zaštitnica od raznih epidemija i bolesti. Ali, ljudi joj se mole i za zaštitu od razornih oluja, a službena je i zaštitnica mesara.

Nadamo se da će ubuduće štititi i mesare i njihove kupce s tržnice u kineskom Wuhanu, dosad se nije baš pokazala. Ali eto Korona je HDZ-u i Andreju Plenkoviću donijela jako dobar predizborni rejting pa je njoj u čast odlučeno da se danas objave izbori.

Ali nije to sve, uz Dan svete Korone danas bi bio i rođendan prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, koji je rođen baš na današnji dan prije 98 godina.

Andrej Plenković, dakle, ide na sigurno, izbore je objavio evo na Dan svete Korone i na rođendan Franje Tuđmana, s takvom ekipom ne možeš izgubiti.

Doduše i vremena se mijenjaju, nekad bi s Tuđmanovim rođendanom počinjali RTL Direkt, danas se jedva probio na kraj, ali za razliku od drugih, mi ga se uvijek rado sjetimo, prije nego se ugase svjetla, ali nismo jedini.

I srpsko kulturno umjetničko društvo Vuk Karadžić, svojedobno je spjevalo pjesmu i otplesalo kolo u čast našeg predsjednika:

“Tuđmane!

Oj Tuđmane, diko naša, sad kad nisi s nama ti, svi hrvatski Srbi pamte kako s tobom lepo nam bi!

Od Morave pa do Knina, gde god da je otadžbina, Srbin peva, kolo pleše, kako s tobom lepo nam beše!

Tuđmane, Tuđmane, slušaj našu pesmu ti, sveti Sava nek te čuva, pomirdbe sad vetar duva!”

Želimo vam sretan povratak u “novo normalno”.

Prilog pogledajte OVDJE.