VIDEO: GLAZBENI PUT – Pogledajte legendarnog Kiću Slabinca u emisiji Damira Škrtića

Vjerojatno ni u svijetu nema veterinara koji je toliko zaljubljen u glkazbu od najranijih dana kao što je to Damir Škrtić, koji je prijateljevao s mnogim našim vrhunskim glazbenicima, skupljao originalne ploče s potpisima, radio izložbe, pisao knjige, ali i razgovarao s brojnim glazbenicima za televizijsku emisiju “Glazbeni put”.

Ovaj put vam predstavljamo razgovor u dva dijela koji je Škrtić vodio s našim legendarnim pjevačem Krunoslavom Kićom Slabincom, koji nas je nedavno napustio, ali su ostale njegove vječne pjesme.

Škrtić se prisjeća i nekih detalja u druženju s Kićom, pa kaže i kako je kao predsjednik KUD-a Izvor Generalski Stol s njim organizirao i mnogobrojne koncerte.

“Počelo je 2007. na promociji našeg trostrukog CD-a u Duga Resi i Generalskom Stolu, te nastupima u Toplicama Lešće, Karlovcu… Bio nam je gost na humanitarnom koncertu za ljude kojima je izgojela kuća. Vrlo često se šalio na račun veterinara. Na snimanju emisija bio ja kao i uvijek duhovit i pokazao je veliku zahvalnost i poštovanje prema mojim emisijama”, priča Škrtić i dodaje:

“Oduševio se mojom kolekcijom njegovih ploča. Pohvalno je govorio o klubovima obožavatelja koje on ima. Šalio se da se trebao pojaviti jedan veterinar i da počne snimati ovaj tip emisija za razliku od eminentnih novinara-profesionalaca. Bio je zahvalan i na glazbenom specijalu – Božićnoj emisiji posvečenoj njegovoj kultnoj Božićnoj ploči. Bio sam prvi koji je 2016. snimio s tom temom. Uz svoje šale uvijek je bio zanimljiv sugovornik. Dakle jedno druženje i prijateljstvo koje je trajalo od 2007. Pokazao sam mu i autogram kartu s njegovog koncerta u Delnicama 1977. s Opatijskim suvenirima….”

šalje Danas u 18:47

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *