VIDEO: GLAS NIKOLE TESLE – Ovako je govorio, ali nikada nije dokazano

Na današnji dan, 7. siječnja 1943. godine, u njujorškom hotelu New Yorker, u kojem je i proveo posljednje godine, preminuo je veliki i neponovljivi genije Nikola Tesla.

Nikola Tesla je bio fiksiran na broj tri: godinama je živio u njujorškom hotelu u sobi 3327 na 33. katu – jer broj je djeljiv s tri, kao i zbroj znamenki. Osim toga, morao je tri puta obići svaku kuću u koju je ulazio. No, kada je sobarica ponovo došla do njegove sobe u hotelu New Yorker na kvaki je i dalje visio natpis “Ne uznemiravaj”, kao i proteklih dana.

Ovaj je puta ona ipak bila uznemirena i kada je otključala vrata 86-godišnji Tesla je beživotan ležao na krevetu. Pozvani liječnik utvrđuje prethodnu večer kao vrijeme smrti: 7. siječnja 1943.

Teslu svijet svrstava među one ljude koji su najviše zadužili čovječanstvo, a iza sebe je ostavio niz patenata i izuma u području elektrotehnike i radiotehnike.

Posebice je ostao upamćen po primjeni izmjenične struje i radiokomunikaciji.

Naravno, da o geniju svaka informacija koja bi mogla biti nova zaintrigira javnost.

Tako nikada autentičnost ove snimke na kojoj, tvrde mnogi, govori Nikola Tesla, nije potvrđena, ali niti opovrgnuta.

“Električna energija je prisutna svugdje u neograničenoj količini i ona može pokretati svjetsku mašineriju i to bez korištenja nafte, ugljena, plina ili bilo kojeg drugog goriva. Ova nova energija dolazi iz kozmičke energije”, izgovorio je Nikola Tesla u tom tonskom zapisu njegovog glasa.

Bez obzira na to je li autentična snimka ili nije podsjeća na velikog genija koji je svijetu poslao poruku koja vrijedi i danas – električna energija je neiscrpna, ima je oko nas u neograničenim količinama.

Naravno, veliki Tesla nije mislio kako će na ljudima, u svijetu kojem je to podario, zgrtati milijarde razne kompanije.