VIDEO: DR. TOMISLAV SUNIĆ – “Bleiburg je bio genocid, a rat ’91. godine izravna posljedica 1945!”

Uzrok glavnih problema koji su prethodili ovogodišnjoj komemoraciji na Bleiburgu je hrvatska diplomacija – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji diplomat i publicist dr. Tomislav Sunić.

Bivši politički emigrant i profesor u SAD-u kaže kako se “ne može od bivših jugoslavenskih diplomata očekivati da govore protiv komunističkih zločina”.

Bujica je u ponedjeljak, nakon Bleiburške komemoracije, donijela veliku reportažu iz Austrije. Vladimir Šeks je na pitanje gdje su HOS-ove zastave, odgurnuo kameru, a Lovro Kuščević prvo nije htio odgovoriti na pitanje jesu li HOS-ove zastave “ustaške“ kao što to tvrde neki novinari, a potom je izjavio: “Naravno da nisu!“ Novinarka Bujice pitala je Kuščevića je li uspio zbrojiti okupljene, a izaslanicu Kolinde Grabar-Kitarović – Anamariju Kirinić je li joj ljepše bilo kao izaslanici kod Pupovca ili na Bleiburgu? Na pitanje je li prvi puta na Bleiburgu, izaslanica predsjednice odgovorila je da jest…

Dr.Tomislav Sunić je bio na Bleiburgu s Ružom Tomašić i Hrvatskim suverenistima, na čijoj je listi za Europski parlament kao nezavisni kandidat. Smatra da je za Hrvate bilo važnije u subotu biti na Bleiburgu, nego u Zagrebu s Angelom Merkel: – Da je to jedna normalna njemačka dama, onda je prvo trebala otići na njemačko groblje na Mirogoj ili u Valpovo! Više od 65.000 Volksdeutschera, njemačkih civila i djece Titovi partizani likvidirali su ili izglađivanjem ili metkom u čelo. Merkelica je barem iz pristojnosti, ako već to ne osjeća, trebala posjetiti njihova groblja kao njemačka kancelarka.

DRUGARICI MERKEL PADA POPULARNOST, NJEZIN SUSRET S PLENKOVIĆEM JE GROTESKAN!

Drugarici Merkel pada popularnost, neće ni ona dugo – procjenjuje Sunić i nastavlja: – Groteskno je da je ona svoj image išla graditi kod jednog Plenkovića!

Plenković je potpuno izmijenio oktavu glasa, uvijek djeluje cool, smireno, a sada se pred Angelom htio pokazati kao macho, kako je on gospodar situacije, ali se tu ipak vidi duboka doza servilnosti, ne samo njegove, već i cjelokupne hrvatske političke klase – analizirao je dr. Sunić nastup Andreja Plenkovića pred njemačkom kancelarkom.

Komentirao je jugoslavensku zastavu sa crvenom zvijezdom petokrakom kod tzv. prosvjednika na Bleiburgu: – Pod takvom zastavom ljudi su tamo ubijani, ali i ’91. u Vukovaru. Hrvatska diplomacija tu bi se trebali snažnije angažirati. Ako se zabranjuju fašistički simboli, treba zabraniti i crvenu zvijezdu. U samoj Austriji postoji veliki pritisak ljevice, socijaldemokrata koji su prilično snažni u Koruškoj i Beču, tako da su i Austrijanci u velikim problemima. Nisu oni tamo sjedili na traktorima zato jer je bio lijep dan, nego zato što su plaćeni za to!

Sunić smatra da je uzrok svih problema koji su prethodili ovogodišnjoj komemoraciji na Bleiburgu, hrvatska diplomacija: – Mi imamo jednu reaktivnu i apolitičnu diplomaciju. To su kvazi diplomati s jugoslavenskim pedigreom. Naša veleposlanica u Beču svoju delegaciju na Bleiburg poslala je protiv vlastite volje! U diplomaciji sam radio od 1991. godine i sve oko mene bili su bivši jugoslavenski diplomati. Ne mrze nas ni Austrijanci ni Francuzi ni Britanci, nego smo mi sporovozni i ne možemo od bivših jugoslavenskih diplomata, kojih je donedavno bilo jako puno na Zrinjevcu, očekivati da grade hrvatski identitet i da s pijetetom govore protiv komunističkih zločina od ’45. nadalje.

KOLINDA JE ‘SELFIE PREDSJEDNICA’!

Sunić je odgovorio i na pitanje zašto hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nikada nije došla na komemoraciju: – Predsjednica, prije svega, nije politički izgrađena. Ona nema hrvatsku viziju kakvu je imao predsjednik Tuđman. Problem je i to što ona nije ni karakterno izgrađena… Kad gledamo njezin pedigre, vidimo da je promijenila puno svjetonazora. Malo je sa trilateralom, malo s bilateralom, malo sprijeda, malo odostraga… Ona je jedna ‘selfie predsjednica’! Uslikat će se ako treba i sa ustašama u Argentini i sa skojevcima u Jasenovcu. Ona to nikada ne radi s narodom, već sama. Ona sama sebi glumi i mogu vam reći da je loša glumica!

Dr. Sunić je još 1988. godine američku javnost upoznao s Bleiburgom, kojeg je u svojim tekstovima nazvao genocidom: – Hrvatska građanska klasa je praktički izbrisana ’45. i te posljedice osjećamo do danas. I rat koji smo imali 1991. je izravna posljedica 1945. godine.

CIJELU EMISIJU POGLEDAJTE OVDJE:

Komentiraj