FILOZOFSKA OLIMPIJADA: Veliki uspjeh naših gimnazijalaca – Viktor Mršić zlatni!

Zagrebački srednjoškolci, izuzetno su uspješno okončali višednevno sudjelovanje na ‘International Philosophy Olympiad’ (IPO).

Piše: Branimir Fagač

Viktor Mršić, učenik zagrebačke Gimnazije Lucijana Vranjanina, pod mentorstvom Ivane Bogović, osvojio je zlatnu medalju na 27. međunarodnoj filozofskoj olimpijadi koja je od 16. do 19. svibnja održana u Rimu.

Na Olimpijadi je sudjelovalo pedeset zemalja, a kao i svake godine, organizirana je pod pokroviteljstvom FISP-a (Federation Internationale des Ssocietes de Philosophi) i UNESCO-a.

Uz Viktora Mršića na Olimpijadi je sudjelovala i Tara Jović iz Klasične gimnazije u Zagrebu, nastavnica Ivana Bogović i voditelj Hrvatske delegacije na IPO-u Bruno Ćurko sa Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Hrvatska na Međunarodnoj filozofskoj olimpijadi sudjeluje od 2007. U dvanaest godine sudjelovanja osvojili smo po dvije srebrene i brončane medalje, četiri medalje časti (4. mjesto) i jednu počasnu medalju (5. mjesto).

S Viktorovom zlatnom medaljom, Hrvatska je ukupno osvojila 10 medalja u 12 godina sudjelovanja, što je svrstava među najuspješnije države na tom velikom međunarodnom događaju.

Komentiraj