VIDEO: BRANIMIR BUBICA I KLAPA SEBENICO – Evo kako zvuče “Pomišane karte” s novog albuma

“Ne dan moju tisnu kalu” novi je album Branimira Bubice i šibenske klape Sebenico objavljen u izdanju Scardone koji kroz nadahnute stihove sjajnih autora donosi inspirativnu priču o Dalmaciji, tradiciji, moru i ljubavi – motivima koji kao iskra uvijek iznova rasplamsaju žar zaljubljenika u klapsku pismu.

Ta iskra i čista emocija vodile su kompozitora cijelog albuma Branimira Bubicu, koji je otkrio želje i nadanja vezana uz novo djelo; “Moja jedina želja je da se bar neke od ovih pisama kroz godine ispred nas zapivaju na raznim druženjima, u konobama uz dobru spizu i onako za dušu, ispod glasa. Svi mi iz klape živimo glazbu, uživamo u stvaranju novih pisama, a pogotovo u nastupima za našu publiku koja nas voli i podržava kroz sve ove godine i zato smo ponosni što možemo predstaviti naš treći studijski album.“

Pjesma koja najavljuje album je „Pomišane karte“, a predstavlja ju vizualno dojmljiv videospot u režiji Tomislava Dugandžića sniman na spektakularnim lokacijama Drniša i Šibenika – drniška utvrda Gradina iznad kanjona rijeke Čikole turističko je blago, baš kao i šibenska Tvrđava sv. Nikole, izniman spomenik svjetske graditeljske baštine.

Autor stihova Krešimir Ivić osvrnuo se na suradnju s klapom: „Branimir Bubica i klapa Sebenico već dulje vrijeme sinonim iskonske klapske glazbe na našoj estradi te mi je veliko zadovoljstvo što su se i moji stihovi našli na ovom albumu.” Osim Ivića, albumu su veliki doprinos dali istaknuti autori Krste Juras, Frane Bilić, Robert Šunjić, Adrian Šarić Bego, Sanja Bubica i Branimir Bubica, dok je autor svih aranžmana Leo Škaro.

Posebnost albuma su i zanimljive suradnje s izvanrednim glazbenicima koji su se svojom jedinstvenom glazbenom ekspresijom odlično uklopili u klapski izričaj i dali mu neočekivanu notu – Alen Nižetić u pjesmi „Dalmacijo sestro“, dječji zbor ‘Zdravo maleni’ u “Šibeniče, pivaj s nama” te Boris Oštrić u bonus track pjesmi „Nasuka bi pored tebe tilo“.

Album „Ne dan moju tisnu kalu“ Branimira Bubice i klape Sebenico pravo je malo dalmatinsko blago klapske pjesme s jasnom porukom – ova klapa ne da “ni kalu, ni klapsku pismu” dotičući publiku koja prepoznaje sve vrednote koje ona istovremeno i nudi i skriva. Mnoge pjesme s albuma predstavljene su na glazbenim festivalima, nagrađene i zapažene od publike i struke, a sada slušatelji u njima mogu uživati na jednom mjestu.