VIDEO: BELJAK HDZ-OVCIMA – Nećete priznati, ali pobijedio vas je Zoran Milanović 1:0

Krešo Beljak, čelnik HSS-a i saborski zastupnik, rekao je z Saboru u raspravi o izboru Radovana Dobronića za predsjednika Vrhovnog suda da je to velika pobjeda predsjednika države Zorana Milanovića.

“To je 1:0, a strijelac je Zoran Milanović, naravno da to nećete priznati, pobijedio vas je Milanović i smatram da je ovaj izbor samo mali kotačić u promjenama koje će uslijediti u idućim godinama”, rekao je Beljak.

Govoreći o pravosuđu rekao je kako je “glavbi plijen politike koja je inaugurirala svoje pravosuđe i suce bila je privatizacijska pljačka koja je protekla po zakonu. Nusprodukt svega lošega u pravosuđu je to da su gotovo svi suci usko vezani uz HDZ”.

HDZ-ov Stipan Šašlin zapitao ga je može li, s obzirom na to da je dugo u politici, a i s pravosuđem ima iskustva, povući paralelu o stanju u njemu danas i prije 20-ak godina, na što je Beljak žestoko odgovorio.

“Vi mene mislite isprovocirati, vi koji ste član organizacije, sekte koja očekuje presudu za pljačku državnih novaca u Fimi mediji. Ja sam za vas, ne sitni prekršajac, ja sam za vas mrvica što god napravio”, odgovorio je Šašlinu, prozivajući HDZ da je uništio hrvatsku budućnost. “Prozivate me za jednu jedinu aferu u životu, da, imate pravo na to, to je kao kad se slon ruga buhi kak’ je velika, jadno da jadnije ne može biti”, poručio mu je.