NAKON ŠTO JE HDZ OSUĐEN: Uplatit ćemo kaznu i iznos u državni proračun – kaže Plenković

“HDZ poštuje hrvatski pravni poredak i odluke hrvatskih sudova te će postupiti po presudi VS-a. To znači da će uplatiti izrečenu kaznu, novčani iznos u državni proračun”, rekao je čelnik HDZ-a Andrej Plenković o presudi Vrhovnog suda kojom je HDZ osuđen u aferi Fimi medija.

“Kao legalisti prihvaćamo presudu, žao nam je da nisu uvaženi svi pravni elementi koje su odvjetnici podnijeli. Razmortit ćemo moguće poduzimanje daljnjih pravnih radnji poput tužbe pred Ustavnim sudom i nakon toga donositi odluke što i kako dalje u pravnom smislu”, rekao je Plenković.

“Kao predsjednik stranke otklanjam bilo kakvu odgovornost aktualnog vodstva stranke za radnje koje su bile prije svega radnje pojedinca u vremenu između 2004. i 2009. godine. Mi s onim što se tada zbivalo, kad je riječ o aktualnom vodstvu, nemamo nikakve veze niti želimo preuzeti bilo kakvu vrstu odgovornosti”, dodao je, te istaknuo da ova presuda pokazuje da hrvatsko pravosuđe nije HDZ-ovo pravosuđe.

“Te teze ne stoje. HDZ nema utjecaj na hrvatsko pravosuđe.”

Oporbene stranke kažu da je HDZ kriminalna organizacija.

“Neću prihvatiti etitketu Ive Sanadera niti bilo kakve kriminalne organizacije. Član sam HDZ-a sam od 2011. i vodimo stranku na transparentan način, podmirujemo sve obveze. Što se tiče političke cijene za ovaj slučaj, podsjetio bih vas da je političku cijenu HDZ za ovaj slučaj platio na parlamentarnim izborima 2011. godine i tada su birači HDZ poslali u oporbu”, istaknuo je Plenković.

Poručio je da je HDZ dva puta pobijedio dva puta te da oporba nije konstruktivna pa ga ni ne diraju ni ne čude izjave oporbe.

Komentiraj