VIDEO: ALISA – Prva autorska skladba čudesne Hane Huljić

“Alisa/Alice” mlade glazbenice Hane Huljić prva je njezina pjesma, snimljena u dvije verzije, na hrvatskom i engleskom jeziku.

Hana je kompletan autor engleske verzije dok je hrvatski tekst napisala njena majka, Vjekoslava Huljić. Aranžmane obje verzije pjesama uz Hanu potpisuju Leo Škaro i Arian Vuica, a dječji klasik “Alisa u zemlji čudesa” kao i Hanina nježna pojava inspirirale su redatelja Vojana Koceića za bajkovit spot.

“Cijeli život pjevam i skladam. Glazbu sam i studirala i time ću se uvijek baviti, pa se ne želim skrivati i pisati pjesme koje slažem u ladicu. Do sad sam uglavnom pjevala u stranim zemljama gdje mogu opušteno uživati u tome jer me nitko ne zna, ali čemu to? Upitala sam se zašto pored svojih ne bih možda pjevala i pjesme svojih roditelja ako to želim, pa njih pjevam i u Kini na koncertima Maksima Mrvice”, kaže Hana Huljić.

“Ne postoji neka posebna inspiracija kako svi često misle, jednostavno osluškuješ u svakodnevnom životu nešto što ti zapne za oko ili uho. Obzirom da mi je ovo prva pjesma s kojom izlazim kao kantautor, stalo mi je do svakog segmenta, tako da sam provela dane radeći ju u studiju i smišljajući zvuk. Nadam se da će ljudima biti lijepo dok slušaju moje pjesme jer to je jedino što želim, izmamiti pokoji opušteni osmijeh u sve zabrinutijim licima oko nas.”

huljić hana

Ovoj mladoj diplomiranoj skladateljici glazba je doslovno u krvi. Najmlađa je članica uspješne glazbene obitelji Huljić koja je svoj talent naslijedila od roditelja, a znanje izbrusila na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Skladati je počela već s deset godina, a na sceni je debitirala je uz proslavljenog pijanistu svjetskog glasa Maksima Mrvicu s kojim je bila i na njegovoj velikoj azijskoj turneji prije četiri godine. Njen kristalni sopran publika je mogla čuti i u pjesmi Petra Graše “Srce za vodiča”, jednom od prvih hitova koji je obilježio mjuzikl “Pacijenti”.

Hana Huljić napisala je orkestraciju i za skladbu “Dva put san umra” u izvedbi Tonči & Madre Badessa feat. Zagrebačka filharmonija & AZ Ivan Goran Kovačić kojom je Tonči Huljić najavio novi projekt i suradnju sa Zagrebačkom filharmonijom. Hana je trenutno najzaposlenija pisanjem orkestracija za instrumentalne skladbe koje će Tonči Huljić zasvirati sa Zagrebačkom filharmonijom i to na koncertima u Lisinskom i na Tomislavcu u sklopu Zagreb Classica.

Pjesma “Alisa” otvorit će put za plasiranje i ostalih Haninih orkestralnih kompozicija jer kako kaže – čuti svoje instrumentalno djelo izvedeno uživo najljepši je i najuzbudljiviji osjećaj na svijetu!

Komentiraj