VELIKA POBJEDA HRGOVIĆA: Dva puta 115-112 i jednom 114-113, jednoglasna odluka sudaca!

Bila je to najveća borba u karijeri Filipa Hrgovića, u Džedi protiv Kineza Zhanga Zhileija. Na kraju je nakon 12 rundi slavio Hrgović!

Ulog je bio velik – status obveznog izazivača za svjetski naslov. Pobjednik će najvjerojatnije imati pravo na napad na titulu prvaka koju će osvojiti pobjednik glavne borbe večeri, Oleksandr Usik ili Anthony Joshua.

Nažalost nakon jednog udarca u prvoj rundi Hrgoviće se našao na podu, išlo je odbrojavanje, ali Hrgović je nastavio.

U sljedećim rundama Hrgović je bio bolji borac. U trećoj kratki prekid jer je naš borac imao krvarenje.

U četvrtoj i petoj je dobar, ali u šestoj Kinez silovito udara. U šestoj Zhang traži nokaut, ali Hrgović odolijeva.

U sedmoj Hrgović udara u tijelo Kineza, ali kao da mu ne čini neku štetu. U osmoj Zhang jednim krošeom dobro drma Hrgovića koji to izdržava i vraća se.

Kao da ga je taj udarac probudio. Zhang počinje izgledati umorno, a Hrgović je živnuo. Zhang se brani. Osma je najbolja runda Hrgovića.

U devetoj Hrgović bolji, Zhang kao da vreba jedan udarac. Hrgović više udara, ali Zhangovi su udarci opasni. Na kraju runde je krenuo u napad.

U desetoj Hrgović napada, a Zhang čeka taj jedan udarac i vreba nokaut. U jedanaestoj kreće Zhang s jakom serijom, okliznuo se i pao.

U dvanaestoj poteže Hrgović na sve ili ništa. To mu je jedino preostalo, Zhang je u bodovnoj prednosti i Hrgoviću jedino vrijedi nokaut. Kinez izbjegava borbu, niti ne uzvraća na udarce.

Zna da ima više bodova i čeka kraj.

U sudačkim odlukama dva puta je bilo 115-112 i jednom 114-113, pobjeda Filipa Hrgovića jednoglasnom odlukom!