DINAMO NADVISIO OSIJEK: Nadmoćna pobjeda s dva gola Perića i konačnih 5:2

U Maksimiru su derbi šestog kola SuperSport HNL-a igrali Dinamo i Osijek – dvoboj prvoplasirane i sedmoplasirane momčadi na ljestvici.

Već u trećoj minuti Dinamo je poveo. Ivanušec je s gol-aut linije vratio na peterac, Miloš je čisti i pogodio Oršića od kojeg se lopta odbija u gol, Ivušić sjajno brani, no lopta se vraća Oršiću i on zabija za 1:0.

U 10. Bralić je ozlijeđen ineće moći nastaviti utakmicu. Ulazi Lovrić. Osijek silkovito uzvraća. U 14. topovski udarac Kleinheislera s 20 metara, ali je Dinamo spasila stativa. Minutu kasnije Lovrić puca, lopta se odbila u krivu stranu, ali Livaković sjajnom reakcijom spašava gol. U nastavku akcije je Beljo zabio iz odbijanca, ali je bio u zaleđu.

Dinamo je prepustio inicijativu i posjed Osijeku. I to im se osvetilo u 28. minuti, jer s takvom je igrom Dinamo morao primiiti gol. Miloš je nabacio, Beljo je nadmudrio Lauritsena i glavom zabio gol kraj nemoćnog Livakovića.

U 37. bježi Menalo nakon što mu je gurnuta dobra duga lopta, ali je suđen zaleđe. U 43. minuti sjajna kontra Dinama, duga lopta dolazi do Petkovića, on nalazi Oršića koji ide sam na Ivušića, koji je brži.

U nastavku dvije izmjene kod Dinama. Špikić je zamijenio Menala, a umjesto Tolića je ušao Drmić. Dinamo ide agresivnije, napada. I isplatilo se. U 53. sjajna akcija. Petković je našao Moharramija, pa jurnuo u peterac, Moharrami mu vraća i Petković lijepo zabija za 2:1.

Petković je zabio za vodstvo od 2:1.

Tri minute kasnije Drmić je možda mogao riješiti utakmicu. Ivušić je istrčao, Drmić je bio brži i gurnuo Špikiću koji mu vraća i Drmić u idealnoj prilici puca pokraj gola. Igra se na polovici Osijeka.

Tek u 63. Osijek prelazi centar. Ali, bezopasno. Dinamo kontrolira igru. Igra moćno. I onda još jedan krasan gol Dinama. Bočkaj je ubacio na peterac, gdje prihvaća Perić i glavom je pogodio za 3:1.

I kada nitko to nije očekivao Klrinhesler je pucao, na njega je izašao Mišić, valjda ju je dirao i lopta je odsjela u gornjem kutu Livakovića koji je istrčao. Bilo je to 3:2 u 74. minuti. Baturina mijenja Petkovića.

U 79. sjajan udarac Oršića u njegovom stilu, ide pod gredu, a Ivušić odlično brani. Dinamo napada. U 82. sjajan ubačaj Bočkaja, koji je odigrao odličnu utakmicu, i Perić opet pogađa glavom za 4:2. Izlazi Ivanušec, ulazi Gojak. Kod gostiju je Mierez zamijenio Lovrića.

I kada se očekivao kraj, eto petarde. Nakon lijepe akcije Špikića koji se sjurio po desnoj strani i pucao oštro, lptu je malo skrenuo u svoj gol Jurčević za 5:2.