VEDRAN JAKOMINIĆ: Ako konobar mora doći s gas maskom, nije to ugostiteljstvo

“Prošlo je više od 270 od najavljenih 15 dana zatvaranja 28. studenog prošle godine “i to je doista vječnost”, kaže predsjednik Udruge ugostitelja Kvarnera i Istre Vedran Jakominić..

“Nemamo kadra, nemamo ljudi, nemamo novaca, nemamo vremena i sad opet ulazimo u jesen i zimu. Vidjet ćemo jesu li se navike kupaca promijenile te hoće li ljudi imati hrabrosti ući u kafić i popit cugu”, objašnjava.

“Ne mogu se raditi fešte, ne mogu se raditi eventi, ne može se nagurat dosta ljudi. Već se najavljuje da će se odustati od mjera, da neće više biti potpora za radna mjesta”, potužio se predsjednik Udruge ugostitelja u razgovoru za RTL.

Kaže kako ugostiteljstvo nije samo Jadran i turistička sezona, postoji cijeli niz ugostiteljskih objekata kojima i dalje treba državna potpora. “Pogotovo na kontinentu, gdje ako doista očekujete da se netko drži reda taj je gotov i treba to sve uzeti u obzir”, rekao je Jakominić.

“Mislim da ćemo o navikama gostiju moći razmišljati tek kada budu mogli stvarno ući u objekt i da se mi bavimo ugostiteljstvom jer ovo nije ugostiteljstvo ako vam konobar mora doći s gas maskom i poslužit vas di vi imate svoja četiri kvadratna metra, ne možete biti na šanku, ne možete opušteni s prijateljima, to nije ugostiteljstvo to je nešto slično cateringu samo u našim objektima to nije isplativo”, kazao je.

“Onog časa kada budemo mogli raditi normalno, kada budemo mogli staviti gitaru u kut, zapaliti cigaru s frendom i doista popit dvije previše onda se možda bude moglo računati na povratak na staro”, dodao je.

Jakominić se do nedavno nadao da će bolja situacija biti već na zimu te da će se vratiti sve na staro no sada više ne smatra da će se to dogoditi tako skoro.