PLENKOVIĆ O PREŠUTNIM MINUSIMA: Bude li potrebno sjest ću i s bankama

Premijer Andrej Plenković komentirao je prešutne minuse, navodeći da Vlada treba prvo sve činjenice kako bi se mogle donositi odluke.

“Čuo sam se s ministrom financija, imat ćemo Uži kabinet sada pa ćemo raspraviti tu temu. Poslao sam poruku guverneru da se vidmo sutra. Kao predsjednik Vlade želim uvtrditi činjenice. Puno je informacija koje su u eteru, ne znam jesu li one točne, je li zaista toliki iznos kamata, toliki broj računa i ljudi. Kao Vlada nemamo načina da provjerimo te podatke osim da pitamo HNB. Tražit ćemo ih mišljenje, podatke i točan stav. Ako je potrebno, sazvat ću i sastanak s predsjednicima uprava banaka u Hrvatskoj da vidimo i s njima o čemu se tu radi”, rekao je premijer, kako poše N1, pa dodao:

“Ako je potrebno promijeniti zakon, ako postoji očito praznina koja je dovela do toga da ljudi, bez da su informirani kao što danas potrošač mora biti informiran o bilo kakvoj financijskoj reperkusiji na njega, nisu bili informirani, onda ćemo to pitanje regulirati. Tu se prije svega radi o prešutnom prekoračenju koje je očito vrlo problematično. Budući je stvar vrlo ozbiljna, želim prvo imatis ve gakte na stolu, provjerene i točne i nakon toga ćemo donositi odluke.”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković održat će u četvrtak sastanak s guvernerom Hrvatske narodne banke Borisom Vujčićem, od lpkeg će. kako doznaje Jutarnji list, tražiti precizne informacije i podatke vezane uz prešutna prekoračenje koja su postala problem za velik dio građana.