VAŽNA POBJEDA HRVATSKE: Kramarić i ekipa “sje**li” planove izbornika Kanade – 4:1

Na stadionu Khalifa International Hrvatska je igrala drugu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Kataru protiv Kanade, nakon remija s Marokom (0:0).

U drugoj minuti šok za Hrvatsku, Kanada vodi. Strijelac je Alphonso Davies. Borjan je ispucao loptu, Larin ju je dao do Buchanana, koji je ubacio, a Davies utrčao ispred Juranovića i glavom matirao Livakovića.

U 9. minuti opet opasnost za Livakovića. Larin je izbio sam pred njega ali dojurio je Gvardiol i oduzeo mu loptu.

Hrvatska ima posjed lopte, ali su Kanađani opsniji, oštriji. U 21. opet velika pogreška Juranovića, promašio je cijelu loptu, Davies mu opet bježi i na sreću ne nalazi nikog od suigrača.

Šok na početku, Davies zabija za Kanadu na poćetku utakmice

Minutu kasnije kontra naših. Kovačić se sjurio i podvalio loptu za Livaju, no on nije uspio uputiti kvalitetan udarac. U 26. opet dobra kontra Kovačića, koji zabija, ali Livaja je bio u zaleđu.

Naši sada bolji, u 35. Kramarić daje Livaji, ali Borjan nrani. No u novom naletu minutu kasnije Perišić je podvalio loptu, a Kramarić pogodio drugi kut Borjanovog gola za 1:1.

Livaja je na kraju prvog ppoluvremena zabio za veliki 2:1

I onda u 44. veliki preokret. Livaja pogađa za 2:1. Juranović je povukao napad i ušao u sredinu, proslijedio do Livaje, a on je s vrha šesnaesterca pogodio uz vratnicu.

U nastavku ulazi za Kanadu Osorio i odmah u velikoj prilici u 48. minuti, puca tik pokraj vratnice. Onda u 54. sjajna akcija Hrvatske, Modrić je ubacio s krila, dohvatio je na 11 metara Kramarić, pucao, ali je Borjan obranio.

Potom spašava Livaković. Osario je sjajno poslužio Davida koji je opalio pod prečku, ali Livaković nije dao. U 60. izlazi Livaja, a ulazi Petković.

Kanađani su se posve otvorili, što Hrvatskoj daje više mogućnosti za napade.

I onda na sceni opet Kramarić i Hrvatska vodi 3:1. U 70. minuti sjajan centaršut Perišića, pronašao je Kramarića, a on je kroz mnogo nogu zabio.

U 78. velika prilika za Hrvatsku. Pucao je Perišić, vratar odbio, lopta je došla do Kovačića koji se spetljao, ipak gurnuo je do Brozovića, koji puca u kanadskog vratara.

U 86. tri promjene Hrvatske. Oršić, Majer i Pašalić ulaze, a izlaze Perišić, Kovačić i Modrić.

U 89. lijepa kontra nađih, Petković fino poslužuje Oršića, ali on upućuje udarac ravno u Borjana.

U sudačkoj nadoknadi sjajna akcija Petkovića, dodavanje Oršiću koji se sjurio prema golu, mogao je sam, ali je poslužio Majera koji zabija za 4:1.