UTAKMICA IZ SNOVA: Sjajni Dinamo, majstor Bjelica, tri komada Oršića i Atalanta na koljenima

Podijelite članak

Dinamo je u Maksimiru dočekao Atalantu u utakmici 1. kola skupine C Lige prvaka i odigrao briljantnu utakmicu pod palicom sjajnog stratega Nenada Bjelic, te na krajui pobijedio s visokih 4:0.

Na punom stadionu Dinamo je krenuo silovito i stvorio nekoliko prilika, posebno zahvaljujući Olmu, a onda u 11. minuti i zgoditak.

Sjajni Olmo je tukao, Atalanta se nekako uspjela obraniti, a zatim je briljantni  Stojanovićev ubačaj s desne strane u mrežu napucao  Leovac na drugoj vratnici za 1:0!

dinamo, atalanta

Onda pokušava Atalanta. U 21. prvi korner za njih. Stvorila se velika gužva, ali Perić spašava. Minutu kasnije opasni Iličić ima na leđima dvojicu dinamovaca, ali puca s 25 metara, daleko pored gola.

A onda u jeku napada Atalante sjajna akcija Dinama u 32. minuti za 2:0. Opet je tu Olmo koji sjano proigrava Leovca, a on ubacuje na 16 metara, ulijeće Oršić i milimetarskom točnošću zabija u  desni donji kut.

dinamo

Ali Dinamo ne staje, igra se sjajno, najboljih 45 minuta otkako je trener Bjelica. I u 44. minuti 3:0. Stojanović gađa na drugu vratnicu, Ademi je genijalno vratio loptu u peterac, a Oršić iz blizine pogađa.

U 54. minuti najbolja prilika za goste, ali je Pašalić nakon ubačaja s desne strane neometan promašio cijeli gol. Odmah potom Oršić je mogao zabiti svoj treći zgoditak.

Sjajno ga je proigrao Ademi, ali je Oršić tukao točno u Gollinija.

I onda opet Oršić u 68. minuti za velikih 4:0. Olmo je dugo čuvao loptu, gosti su je odbili do Teophilea, a on ju je doslovno napucao u kazneni prostor do usamljenog Oršića koji sjajno zabija.

Opet sjajna utakmica Olma
Opet sjajna utakmica Olma

Umjesto Mora ulazi Gojak, a umjesto Oršića Ivanušec. Oršić izlazi uz velike ovacije cijelog stadiona.

Dinamo gubi dah i Atalanta u prilici da smanji rezultat. Najprije Pašalić u 83. gađa, ali lopta ulazi tik uz desnu stativu. Potom je u prilici Zapata. Izlazi sam pred Livakovića, ali promašuje vrata. Livaković ga je dobro zagradio.

Dinamo: Livaković, Stojanović, Perić, Dilaver, Theophile, Leovac, Ademi, Moro, Olmo, Oršić, Petković

Atalanta: Gollini, Toloi, Masiello, Gosens, Gomez, Freuler, De Roon, Xhimshiti, Hateboer, Iličić, Zapata

 

Komentiraj