PLENKOVIĆ O PENAVINOJ PRIJETNJI “CRNIM LABUDOVIMA”: On najbolje zna koliko pomažemo Vukovaru

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava jučer je na okruglom stolu u organizaciji zagrebačke HVIDRA-e zaprijetio “crnim labudovima” unutar HDZ-a ukoliko se ne budu poštovali stavovi Vukovara vezano uz srpsku nacionalnu manjinu.

Izvor: Media servis

Do toga je došlo samo dan nakon što je HDZ donio “pravila igre” za svoje članove. Premijer Andrej Plenković kaže da je znao da će se skup održati, ali da nema detaljnu informaciju što je tamo bilo.

“Teško mi je ovako komentirati, jer ne želim navodne citate, parafraze ili bilo što komentirati, hoću vidjeti točno o čemu se radi.”

Na pitanje hoće li razgovarati s Penavom kaže: “Razgovaramo mi non-stop. Koliko se trudimo pomoći njemu, gradu Vukovaru, Vukovarcima u mandatu ove Vlade, mislim da on to najbolje zna.”

Na okruglom stolu bio je i HDZ-ovac Stevo Culej. Na pitanje jesu li Penavine izjave bile preoštre Culej kaže: “Zašto bi neki istup bio preoštar ako se govori istina o onome što se događa u Vukovaru? Zašto? Što je, a što nije oštro?”

I Culej je navodno pljeskao u trenucima kada je na okruglom stolu kritizirana Vlada. “Ne pljeska se u jednom činu, nego se pljeska na kompletni govor.”

Upitan je li pljeskao samo u dijelu kad su bile kritike na Vladu, Culej je odgovorio: “Nisam bio u tom dijelu, a i da sam bio vjerojatno bi pljeskao ako nešto nije u redu ili ako je.”

Okrugli stol komentirao je i predsjednik HVIDRA-e Josip Đakić.

“Ljudi raspravljaju o svemu i svačemu, hvala Bogu. Vukovarci uvijek reagiraju u svakom pogledu kad je u pitanju državni interes i kada su u pitanju državna stajališta o bitnim problemima.”

Komentiraj