USTAŠKA ZASTAVA I KAZNA: Predsjednik HNS-a Kustić otkrio neke detalje

Disciplinska komisija UEFA-e donijela je odluku o kazni za Hrvatski nogometni savez zbog rasizma i diskriminacije na utakmici kvalifikacija za Euro 2024. između Hrvatske i Latvije koja se igrala u Rijeci. 

– Ono što je najbitnije, stadion u Osijeku bit će skroz otvoren za gledatelje, HNS je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.000 eura, dvije godine kušnje s tisuću gledatelja manje na sljedećoj domaćoj utakmici ukoliko se ponovno dogodi nešto kad je u pitanju rasizam i diskriminacija na sljedećoj utakmici, rekao je na izvanrednoj konferenciji za medije predsjednik HNS-a Marijan Kustić, javlja HRT.

Kustić: Velika pobjeda Hrvatskog nogometnog saveza

– Sretni smo i zahvalni, smatramo da je ovo velika pobjeda, ne samo Hrvatskog nogometnog saveza, nego i svih naših građana i naših navijača. Vidimo da je UEFA prepoznala sve ono što se napravilo s naše strane da bi njima prezentirali pravu stvar i da HNS uistinu se želi i borit će se protiv svih vrsta diskriminacije i rasizma. Ovaj put smo to pokazali. Bio je veliki interes pogotovo jer je jako bitna utakmica u Osijeku protiv Turske i sigurno da nam puno znači da imamo veliku podršku naših navijača, dodao je predsjednik Kustić.

– Ovim putem zahvalio bih cijelom pravnom timu koji je radio na samom obrazloženju prema Uefi. Prije toga je bilo i zatvaranje disciplinskog postupka kad je u pitanju utakmica protiv Armenije gdje je također naša pravna služba odradila odličan svoj dio posla.

Podsjetimo, nakon utakmice Hrvatska – Latvija u Rijeci promatrač FARE-a podnio je izvještaj delegatu utakmice u kojem je navedeno da je u sektoru s hrvatskim navijačima primijećen pojedinac koji je nekoliko puta istaknuo ustašku zastavu te je zbog tog incidenta UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a.