UOČI SKUPŠTINE: Oporba po Bandiću – Zagreb je pred bankrotom!

Zaduženost Grada Zagreba, veliki broj gradskih ureda i neodgovorno upravljanje financijama samo su neke od kritika oporbe uoči sjednice zagrebačke gradske skupštine koja će se održati u četvrtak.

Izvor: Media servis

Gradske financije bit će jedna od središnjih tema Dnevnog reda koji će imati 83 točke. GLAS-ova Anka Mrak Taritaš:

“Ništa se u ovom gradu promijenilo nije, proračun je i dalje telefonski imenik. To znači da trpi sve brojke, pa onda uđemo u jednu preraspodjelu, pa u drugu preraspodjelu.”

Tomislav Tomašević iz stranke Zagreb je naš dotaknuo se nedavne poplave u gradu Zagrebu.

“Da mi nismo stavili točku o poplavi kao oporbeni klub, ne bi uopće, od svih ovih više od 80 točaka ne bi imali niti jednu točku, niti o uzrocima štete, niti o načinima sanacije štete, niti o izbjegavanju takve štete u budućnosti.”

Gradskih financija dotakao se HDZ-ov Davor Filipović:

“Ako se ne napravi radikalan zaokret u upravljanju financijama, gradskom imovinom, čeka nas sudbina Detroita. Prema tome, da bi se mogla financirati obnova, mi moramo napraviti ove stvari koje smo mi rekli prije nekoliko trenutaka, znači ozbiljna kontrola rashoda, Grad Zagreb jednostavno troši puno više nego što uprihodi.”

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić odgovorila je na kritike oporbe da je Zagreb pred bankrotom:

“Zagreb nije pred bankrotom. To se inače spominje puno puta, naročito pred sjednice Skupštine ili pred neka događanja. Točka dnevnog reda koja je na Skupštini koja je u četvrtak je izvješće o stanju financija u Gradu Zagrebu i izvršenje proračuna. Naravno da su sve porezne reforme koje su dosad rađene išle na štetu jedinica lokalne i regionalne samouprave.”

Kaže i da su sredstva za obnovu Zagreba nakon potresa osigurana:”Ali ono što gradonačelnik Grada Zagreba poručuje svojim sugrađanima, Zagreb funkcionira, uopće nemam potrebe odgovarati da je Zagreb pred bankrotom, i da će Grad Zagreb osigurati sredstva koja su potrebna i koja treba unijeti u funkcioniranje fonda.”

Komentiraj