UOČI OKRŠAJA U LIGI NACIJA: Evo što kažu Bruno Petković i Filip Uremović

Prijateljska utakmica u gostima protiv Švicarske uspješno je apsolvirana, sada su pred Vatrenima dva mnogo važnija susreta u Ligi nacija. U nedjelju na Maksimiru igraju protiv Švedske, a tri dana kasnije će ugostiti i Francusku.

Izvor: Media servis

O nadolazećim ispitima govorio je Bruno Petković no, prvo se dotaknuo svog nastupa u St.Gallenu. “Nisam odigrao utakmicu za deset i nisam briljirao, ali odradio sam svoju ulogu u utakmici koju smo odigrali atipično s malo više preskakanja igre u prvom poluvremenu. Promašio sam jednu priliku koju sam trebao realizirati i možda sam morao bolje reagirati, ali to je sastavni dio nogometa. Sve se bolje osjećam i u dobrom sam ritmu te u sljedećim utakmicama mogu pokazati mnogo više”, rekao je Petković i najavio Švedsku:

“Radi se o kvalitetnoj momčadi, koja je izvukla odlične rezultate, u utakmicama su pokazali možda puno više od nas koji smo prošli mjesec zakazali na ta dva gostovanja. Po kvaliteti mi bi trebali biti favoriti, ali to moramo pokazati na terenu. Ako budemo na sto posto i odigramo utakmicu kako znamo, maksimalno koncentrirani na zadane zadatke, mislim da bi tada trebali pobijediti “, istaknuo je Petković.

Gorući problem za Vatrene postala je desna strana, a rješenje se pronašlo u mladom stoperu ruskog Rubina, Filipu Uremoviću. Iako to nije njegova prirodna pozicija objasnio je zašto se tako dobro snalazi: “U zadnje vrijeme i u klubu igram na poziciji desnog beka tako da mi je to dosta pomoglo u samoj prilagodbi. Nije mi to ništa nepoznato, sve je dosta slično. Na meni je da radim i dajem sve od sebe, a to je najvažnije”, kazao je Uremović koji nije skrivao radost što se kapetan Luka Modrić nakon što je propustio rujansko okupljanje Vatrenih, priključio reprezentaciji.

“Kada sam prvi put bio pozvan u reprezentaciju nije bilo Luke ni Rakete i bilo mi je žao što ih neću upoznati. Dolaskom Luke već se na prvome treningu vidjela njegova klasa, vidi se da je lider i pravi kapetan i da donosi sve dobro cijeloj reprezentaciji. Jako mi je drago što se priključio i što je s nama”, zaključio je Uremović.

Komentiraj