UNESREĆILA OBITELJ SOLDATIĆ: Pijana pročelnica, nekadašnja atletičarka, ostaje u istražnom zatvoru

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Pročelnica za sport i tehničku kulturu u Gradu Rijeci Vera Begić Blečić ostaje mjesec dana u istražnom zatvoru, nakon što je pijana skrivila prometnu nesreću na Istarskom ipsilonu, u kojoj je smrtno stradao 41-godišnji muškarac.

Nakon što je Begić Blečić danas ispitana od strane državnog odvjetnika, određen joj je pritvor. Podsjetimo, pročelnica Begić Blečić vozila je u suprotnom smjeru s 1,8 promila alkohola u krvi. Prijeti joj kazna zatvora od tri do 12 godina.

Svojim pijanstvom i vožnjom u suprotnom smjeru zavila je u crno obitelj Soldatić iz Umaga, jer je otac Igor poginuo, a supruga Tanja i sin Roko lakše su ozlijeđeni.

Za poginulog Igora susjedi imaju samo lijepe riječi – poduzetan i vrijedan, svaki je dan iz Umaga putovao u Karojbu gdje je radio kao autolimar u vlastitoj radionici.

Sa suprugom Tanjom imao je još niz poduzetničkih planova, rekla je za Novi list Sabrina Cvetković, jedna od ponajboljih prijateljica obitelji Soldatić, koja se najvjerojatnije vraćala s izleta u Rovinju.

Vera Begić Blečić (Foto: Facebook)
Vera Begić Blečić (Foto: Facebook)

SDP-ova pročelnica Begić Blečić, koju je gradonačelnik Obersnel suspendirao do okončanja istrage, Riječanka je, poznata i vrsna sportašica.

Od svoje 12. godine trenirala je bacanje diska, a čak je 21 put rušila hrvatski rekord, od čega deset puta u seniorskoj konkurenciji.

Najbolji rezultat joj je 61,52 metra iz 2009. godine u crnogorskom Baru. Bila je na Olimpijskim igrama, 2004. u Ateni (22. mjesto) i 2008. u Pekingu (29. mjesto).

Prva hrvatska diskašica koja je prebacila 60 metara.

PISALI SMO:

NAKON NESREĆE NA IPSILONU: Obersnel suspendirao pročelnicu Begić Blečić, koja je vozila pijana – čitajte OVDJE.