NAKON NESREĆE NA IPSILONU: Obersnel suspendirao pročelnicu Begić Blečić, koja je vozila pijana

Vera Begić Blečić (Foto: Facebook)
Vera Begić Blečić (Foto: Facebook)

Vojko Obersnel, riječki gradonačelnik, obratio se javnosti nakon što je pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Vera Begić Blečić, uzrokovala nesreću pod utjecajem alkohola, a u kojoj je jedna osoba poginula.

Obersnel je izrazio duboko žaljenje zbog svega što se dogodilo, izrazio sućut obitelji i pirjateljima poginulog, te naglasio kako će pročelnica biti suspendirana.

“Kada istraga i eventualni ostali službeni postupci budu okončani, ovisno o rezultatima istrage i spomenutih postupaka, poduzet ću daljnje korake,” rekao je gradonačelnik Obersnel, naglašavajući kako za sada spoznaje o svemu ima jedino iz medija.

Podsjećamo, u srijedu, oko 23.55 sati na Istarskom ipsilonu, dogodila se strašna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba poginula, a tri su lakše ozlijeđene.

O nesreći je Policijska uprava istarska izvijestila:

“Nesreća se dogodila kada je 36-godišnjakinja, pod utjecajem alkohola od 1.81 promila, upravljala automobilom Peugeot, riječke registarske oznake, dionicom autoceste Nova Vas – Višnjan u suprotnom smjeru.

U nepreglednom zavoju, vozačica je bočnim lijevim ogledalom udarila u bočno lijevo odgledalo automobila Škoda, slovenske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 31-godišnji slovenski državljanin, a potom je nastavila vožnju u suprotnom smjeru prema mostu Mirna, nakon čega je prednjim dijelom vozila udarila u zaštitnu ogradu, koja razdvaja istočni kolnički trak od zapadnog.

Automobil se odbio od ograde i prednjim dijelom udario u Peugeot, pulske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 41-godišnjak, a od siline udarce, vozilo pulskih registarskih oznaka prevrnulo se na bočnu stranu, dok je vozilo riječke registarske oznake udarilo u zaštitnu ogradu.

Zbog zadobivenih ozljeda, na mjestu događaja smrtno je stradao 41-godišnji vozač, dok su njegovi suputnici, 38-godišnjakinja i dijete, prevezeni u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni. Lakše ozlijede zadobila je i 36-godišnja vozačica, protiv koje se radi sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijelo preminulog prevezeno je na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije”.

Naknadno se doznalo kako je nesreću skrivila pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Vera Begić Blečić.

PISALI SMO:

STRAVA NA IPSILONU: Pijana pročelnica (36) vozila u suprotnom smjeru – poginuo muškarac (41) – čitajte OVDJE.