UDRUGA “DR. STJEPAN KRANJČIĆ”: Nakon uspješnog rada Tanji Baran još jedan mandat predsjednice

U župnom kompleksu sv. Ane u Križevcima u četvrtak 19. listopada 2023. održana je izborna skupština Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“.

U Upravni odbor izabrani su Tanja Baran za predsjednicu, Željko Štubelj za dopredsjednika, Danijela Zagorec za tajnicu te kao članovi Roko Bašić i preč. Stjepan Soviček.

Za članove Nadzornog odbora skupština je izabrala vlč. Kristijana Bogdana, Patriciju Butković i Martinu Valec-Rebić.

Komisiju za mirenje čine Nina Drakulić, Lucija Martinčić i Stjepan Krpanić, a likvidator je Željko Štubelj.

Skupština je započela molitvom koju je predvodio župnik križevačke župe sv. Ane Stjepan Soviček.

Zatim je predsjednica Udruge Tanja Baran podnijela izvještaj o djelovanju Udruge u proteklih godinu dana.

Prema njenim riječima, ključni projekti koje ostvaruje Udruga u dosadašnjih 16 godina postojanja jesu Dani hrvatskih svetaca i blaženika te nacionalni natječaji i susreti za književnost protkanu kršćanskim vrednotama za odrasle i osnovnoškolce “Književni Kranjčić“ i „Dječji Kranjčić“.

Sve se te manifestacije održavaju petnaestak godina. Članove je skupštine Tanja Baran izvijestila i o ostalim sadržajima koje je Udruga ostvarila u proteklih godinu dana o čemu se može detaljno informirati na mrežnim stranicama Udruge: www.kranjcic.hr, www.knjizevni.kranjcic.hr, www.djecji.kranjcic.hr i www.sveci.kranjcic.hr.

Podneseno je financijsko izvješće, izvješće Upravnog odbora, te izvješće Nadzornog odbora. Na kraju su članovi skupštine usvojili plan djelovanja i financijski plan Udruge za 2024. godinu.