UBOJSTVO U VUKOVARU: Muškarac (45) upao u kuću i napao ženu (38) – umrla je u bolnici

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su o ubojstvu 38-godišnje žene u Vukovaru, koja je napadnuta u obiteljskoj kući, a preminula je u bolnici.

Policija je nešto kasnije privela osumnjičenog muškarca (45), a ovo je njihovo priopćenje:

“Sinoć 29. listopada u 18,51 sati zaprimili smo telefonsku dojavu da je u Vukovaru u obiteljskoj kući 38-godišnjakinja napadnuta i tjelesno ozlijeđena od strane jednog muškarca koji se udaljio s tog mjesta, a žrtva je žurno prevezena u Nacionalnu memorijalnu bolnicu „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru radi ukazivanja liječničke pomoći, no jutros, 30. listopada, nadležni bolnice su nas izvijestili kako je zbog teških tjelesnih ozljeda preminula.

Policija je ubrzo pronašla 45-godišnjeg Vukovarca te ga privela u vukovarsku policijsku postaju, zbog sumnje da se dovodi u svezu s počinjenjem tog događaja.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske i zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru na mjestu događaja su proveli očevid.

U tijeku je kriminalističko istraživanje”.

Kasnije je policija objavila:

Policija je objavila priopćenje o zločinu.

“Policijska uprava vukovarsko-srijemska je dovršila kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom te utvrdila sumnju da je počinio kaznena djela Teško ubojstvo i Oštećenje tuđe stvari.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili smo da je osumnjičenik u subotu 29. listopada oko 18:30 došao do obiteljske kuće u Vukovaru, kojom se 38-godišnjakinja koristila, najprije u dvorištu predmetom izgrebao i oštetio osobni automobil, a onda je oštetio i ulazna vrata kuće te je potom, kako je poznavao žrtvu, ušao u kuću i oštrim predmetom tjelesno ju ozlijedio, što je za nju bilo smrtonosno budući da je nakon pretrpljenih teških tjelesnih ozljeda preminula u bolnici.

Nakon policijskog postupanja 45-godišnjak je uz kaznenu prijavu, zbog sumnje da je počinio navedena kaznena djela, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske”