OKITILA SE ZLATOM: Petrunjela Pavić osvojila prvo mjesto na Europskom U23 prvenstvu

Ovaj vikend u Sarajevu se održava judaško Europsko prvenstvo za mlađe seniore i seniorke, a 21-godišnja Dubrovčanka Petrunjela Pavić se popela na najviše postolje kategorije do 78kg.

Nakon prošlogodišnjeg finala u Mađarskoj kada je osvojila srebro, a sada za iskustvo bogatija, danas Petrunjeli Pavić nitko nije mogao uzeti ono po što je došla, a to je zlatna medalja. U finalu je čekala Lea Schmidt iz Njemačke, a predstavnica Hrvatske pokazala je spremnost, čvrstoću i kako se brane naše kockice.

“Još uvijek sam u šoku, znala sam da sam spremna i da danas mogu doći do zlatne medalje. Po zlato sam išla tako da mi je drago da napokon mogu staviti zlatnu medalju u džep i skinuti to s „to do“ liste”, rekla je Pavić.

Prokomentirala je i prošlogodišnje srebro, odnosno izlazak pred finalnu borbu: “Samo sam se nadala da neće biti kao prošle godine, da odem još jednu stepenicu gore i da zatvorim mlađe seniorsku karijeru s Europskom titulom i da mogu ići dalje. Nema previše odmora, već me idući tjedan očekuje IJF Grand Slam u Bakuu, pa će nakon toga uslijediti manja pauza. Možda danas bude malo slavlje, ipak je danas u Sarajevo došlo puno mojih prijatelja koji su me bodrili cijeli dan, vidjet ćemo ili ovdje ili doma u Dubrovniku.“

Pokazala je sigurnost već od samog početka natjecanja kroz eliminacijske borbe. Nakon što je kao jedna od nositeljica u prvom kolu bila slobodna u drugom čekala ju je neugodna Ukrajinka Yuliia Kurchenko s kojom je borba otišla u golden score. Odlično postavljena taktika donijela joj je taj zlatni bod nakon samo deset sekundi produžetaka. U četvrtfinalnu nakon nešto manje od tri minute pobjeđuje Nizozemku Christinu Heck.

Posljednja stanica do finala bila joj je predstavnica Francuske, Liz Ngelebeya ali je Pavić je od samog početka kontrolirala borbu te Francuskinji nije ostavila previše prostora za bilo kakav manevar. Nakon što je sjajno iskoristila nepažnju protivnice, kontrom povela borbu ubrzo je odličnom tranzicijom u parteru završila istu zahvatom držanja.

Hrvatska je u Bosnu i Hercegovinu doputovala s osam natjecatelja, ali samo dvoje od njih uspjelo je upisati pobjedu. Dani Klačar u kategoriji do 66 kg u prvom kolu bio je bolji od Maxima Baltata iz Makedonije, dok je Niki Jakuš upisana pobjeda protiv Ukrajinke Yelizavete Lytvynenko u kategoriji do 78 kg, koja joj je bila dovoljna da uđe u repasaž te završi na 7. mjestu.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!