U NOVOM GLOBUSU: Je li vrijeme za novo rušenje šefa SDP-a?

Je li vrijeme za novo rušenje šefa SDP-a? Na ovo, ali i niz drugih pitanja koji problematiziraju trenutno stanje još uvijek najjače, iako upitno koliko će taj status zadržati, oporbene stranke u Hrvatskoj, glavni urednik Globusa Zdravko Milinović odgovore je potražio kod Mišela Jakšića.

Izvor: Media servis

Gradonačelnik Koprivnice i SDP-ov saborski zastupnik, jedan od najistaknutijih socijaldemokrata mlađe generacije, u velikom intervjuu Globusa otvoreno govori o slabostima svoje stranke, duboko podijeljene sukobima, ali i predlaže kako da se iz te beskrajne, jalove krize iziđe.

Milinović nam otkriva kako on, temeljem razgovora s Jakšićem, vidi trenutno stanje, ali i budućnost SDP-a:

“Njima predstoji bitka između onih koji znaju pobijeđivati na izborima, znaju voditi projekte i onih koji znaju kako se pliva unutar “stranačke nomenklature”. U ovom trenutku, i zadnjih godina, na vlasti su oni koji su dio te nomenklature i koji plivaju unutar tih odnosa od Iblerovog trga do Sabora, od izbora do izbora”, smatra Milinović.

“Srednja struja je podržala Peđu Grbina, ali čekaju neka bolja vremena”, napominje Milinović dodajući kako je temeljno pitanje kako će prevladati sukob između Predsjedništva i Glavnog odbora stranke s Klubom zastupnika.

Na pitanje ima li socijaldemokracija šansu u Hrvatskoj u budućnosti, Milinović odgovara kako je to pitanje prevladavanja krize u SDP-u, ali naglašava kako socijaldemokrati vladaju u mnogim zemljama Europske unije.

“To je klatno koje se stalno mijenja sa lijevice na desnicu. U toj situaciji, SDP, odnosno lijevica, ima šansu. Hoće li to u budućnosti biti SDP ili Možemo, vidjet ćemo. Možemo je na velikom testu u Zagrebu. Ako ga ne položi, a vidimo da posrće na ispitima, ovo što se događa u Holdingu je doista veliki problem za gradonačelnika Tomaševića…oni ako uspiju opstati u Zagrebu, imat će šanse”, zaključuje Milinović.