POTHVAT ODVJETNIKA: Darko Mundweil iz hladne Drave u Osijeku izvukao mladića

Osječki odvjetnik i predsjednik Plivačkog kluba “Osijek”, Darko Mundweil, je u nedjelju, oko 18,30 sati, iz hladne Drave izvukao mladića koji se utapao.

Drama se odvijala stotinjak metara nizvodno od Veslačkog kluba “Iktus” u Osijeku.

“Supruga, djeca i ja vozili smo se biciklima i već na vrhu mosta vidjeli smo neku gužvu i dosta ljudi, a čuo sam i kako je netko rekao treba zvati policiju. Mi smo se nastavili voziti biciklima, no kada smo došli na obalu primijetio sam kako mnogo ljudi gleda u Dravu i vidio samo nečiju glavu na površini vode”, ispričao je Mondweil za Glas Slavonije.

“Tada sam čuo i kako ta osoba zapomaže i zove pomoć. Biciklom sam došao u njegovu ravninu i stao te počeo trčati prema vodi. Usput sam se skidao, a krajičkom oka vidio sam da još netko trči prema vodi, to je vjerojatno bio gospodin Đuro Gojaković. Došavši do obale s kamena sam skočio na glavu i plivao prema mladiću. Kada sam došao na oko metar od njega, rekao sam mu da se okrene od mene da ga mogu uhvatiti.

Srećom, nije se ‘bacakao’, nego je bio poprilično miran i poslušao me je, pa sam ga zgrabio desnom rukom i privukao na prsa da mu glava bude iznad vode, i tako sam s njim plivao natrag. Izišli smo oko 100 metara niže od “Iktusa”. Problem je bilo što je bio potpuno odjeven, imao je tenisice i držao je ruksak pun knjiga, što ga je vuklo prema dnu. Srećom, uspio se održati na površini, ali je bilo pitanje do kada će mu to uspijevati”.