TUGA I BOL NAKON SMRTI: Slavica Rokvić emotivno o suprugu Marinku

Nakon smrti omiljelog pjevača Marinka Rokvića oglasila se njegova supruga. Slavica Rokvić emotivnom objavom na Instagramu.

Slavica Rolvić uz zajedničku fotografiju piše:

“Jutro, to sumorno subotnje jutro. Tišina, koja ne umiruje već razdire grudi. Srce koje od boli savija leđa, s mukom se ispravljam i mislim da pobjedu nosim. A koga sam pobijedila?

Skrhana u trenu u meni puca svaki atom postojanja, ludilo koje prijeti da nadjača razum. Tuga koja me bez pitanja uvlači u svoje skute. Osjećaj borbe jenjava i gubi se u daljini. Smiraj, a da li je?

Samo na tren i on se gubi. Poraz, patnja, očaj, nevjerica, nedostatak zraka…Svjetlost koja podiže i plaši. Svijet koju ne priznajem jer surovim grčenjem iskrivljuje i kvasi mi lice. Boli i odjednom znam da se s njom nosim. Nije smrt kad umireš. Već kad voliš nekog, a bez njega ostaješ. Kad sve u tebi utihne, a ti i dalje dišeš, živiš…

Stid zbog slabosti koja nadjačava. Pred tobom zavezanih ruku stojim, nemoćna da priznam poraz. A ti u postelji uzvišen, veličanstven, dostojanstven sa osmijehom na licu usnulog i slobodnog poput ptice s likom svetačkih nijansi.

Zagledan u daljinu do koje ne mogu da doprem. I onda kao da čujem tvoje riječi: “Slavuju, ne tuguj, radosna budi”.

Pokušavam dušo, radost u boli da tražim. Izvini, željela bih, ali je ne pronalazim.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Slavica Rokvic (@rokvic.slavica)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Slavica Rokvic (@rokvic.slavica)