TROVANJE I U ZAGREBU: Dvije mlađe osobe popile gazirani sok – u bolnici su

Ministar zdravstva Vili Beroš za N1 je potvrdio kako su se i u Zagrebu pojavila dva sumnjiva slučaja.

U razgovoru za N1 Vili Beroš je istaknuo da se na promatranju nalaze dvije mlađe osobe te da su stabilno i van životne opasnosti. On je večeras s ravnateljem KBC-a Antom Ćorušićem održao press konferenciju.

“U ovom trenu imamo tri slučaja, jedan je lakši, otpušten je na kućno liječenje. Jedan je bolesnik u Rijeci, jedan u Zagrebu. Sve institucije rade svoj posao, novih informacija nemam”, rekao je Vili Beroš i dodao:

“Situacija je do danas bila drugačija kad je bio jedan bolesnik, a sad imamo tri slučaja sličnih ozljeda. Provode se izvidi. Nemamo elemente za izdavanje upozorenja osim općeg upozorenja da se pazi što se pije. Još u Rijeci je počela postupati policija, DORH. Sutra bi trebali imati preliminarne rezultate uzoraka. Coca-Cola je sigurno kontaktirana od nadležnih službi.”

Građanima je poručio: “Opće upozorenje da ipak ne pijemo nekakva pića, najbolje je i tako uvijek piti vodu.”

Iz PU zagrebačke za N1 potvrđeno je da su danas oko 15 sati iz medicinske ustanove zaprimili dojavu o pacijentu s ozljedom ždrijela. Naveo je da je konzumirao bezalkoholno piće. Detalji se provjeravaju, kažu nam iz PU zagrebačke.

Podsjetimo, nakon što se sinoć društvenim mrežama u Hrvatskoj, a potom i po medijima počela širiti vijest o navodnim trovanjima gaziranim pićima koja “spaljuju jednjak” te nakon što je jutros potvrđeno da je jedna osoba hospitalizirana u Rijeci, danas se oko podneva napokon oglasila i Coca-Cola.

“Svjesni smo izoliranog slučaja povezanog s jednom staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml”, priopćili su iz te kompanije dodajući da “izražavaju duboku zabrinutost” te da su “u potpunosti otvoreni za suradnju sa svim nadležnim tijelima”.

U KBC-u Rijeka su potvrdili jedan slučaj trovanja. U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije potvrdili su da im danas na analizu stižu prvi uzorci sokova i mineralne vode.