TRESLO JE 7,7 PO RICHTERU: Jaki potres pogodio zapad Meksika

Jaki potres magnitude 7,7 pogodio je zapadni Meksiko. Poginula je najmanje jedna osoba, a snažno podrhtavanje prouzročilo je velike poplave na pacifičkoj obali.

Izvor: Media servis

Prema prvim izvješćima magnituda potresa je bila 7,4, no meksička seizmološka služba je na konferenciji za novinare objavila kako je jačina potresa revidirana na 7.7 stupnjeva. Potres se dogodio u 13 sati po lokalnom vremenu, u blizini grada La Placita de Morelos u državi Michoacán na dubini od 15 km.

Predsjednik Andrés Manuel López Obrador napisao je na Twitteru da je jedna osoba poginula u lučkom gradu Manzanillo kada se srušio zid u trgovačkom centru. Vlasti Michoacána rekle su da trenutno nema izvješća o značajnijim štetama u toj državi osim pukotina na zgradama.

U Mexico Cityju odmah je izdana obavezna evakuacija. Američki sustav upozorenja na tsunami rekao je da postoji opasnost od tsunamija u blizini obale, a snimke objavljene na društvenim mrežama pokazuju poplave u gradu Manzanillo.

Kod epicentra potresa, dogodilo se više od 160 naknadnih potresa izvijestila je meksička seizmološka služba.

Najjači naknadni potres bio ja magnitude 5.3. Jak potres dogodio se manje od sat vremena nakon simulacije alarma za potres, povodom godišnjice dvaju razornih potresa koji su se dogodili prije pet i 32 godine, na isti dan, 19. rujna.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!