TRESE SE ĐAKIĆEVA FOTELJA: Traži se ostavka dugogodišnjeg predsjednika HVIDRA-e

I Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata (UHVIDR-a) Vinkovci zatražila je da Josip Đakić podnese ostavku na mjesto predsjednika HVIDR-e, a već ranije je takvo mišljenje iskazao predsjednik bjelovarsko-bilogorske organizacije HVIDRA-e Željko Dragašević.

Ostavka se traži, kako kažu, zbog štetnog i nekorektnog ponašanja na sjednici saborskog Odbora za ratne veterane i narušavanja ugleda većine hrvatskih branitelja.

“Temeljem istupa u medijima, licemjernim izjavama, za hrvatske branitelje štetnim i nekorektnim ponašanjem na sjednici saborskog Odbora za ratne veterane, nepoštivanjem zahtjeva članova i članica, te narušavanjem ugleda velike većine hrvatskih branitelja, poglavito ratnih vojnih invalida” UHVIDR-a Vinkovci traži da Đakić podnese ostavku na mjesto predsjednika HVIDR-e, a ako to ne učini da Glavni odbor HVIDR-e sazove izvanredni Sabor HVIDRA-e ili da najmanje trećina članica Županijske zajednice udruga HVIDRA-e uputi pismeni zahtjev za njegovu smjenu.

U priopćenju poručuju kako bi budući predsjednik HVIDR-e trebao biti “čovjek koji će štititi interese hrvatskih branitelja, koji će sudjelovati u radu tijela izvršne vlasti na častan i korektan način, kao ravnopravan sugovornik, poštujući populaciju iz koje dolazi, a ne stranački vojnik i poslušnik političke stranke kojoj pripada”.

Josip Đakić nije štitio interese hrvatskih branitelja, ne odustaje od sramotne i ponižavajuće koalicije sa strankom čiji predsjednik vrijeđa i omalovažava Hrvatsku, njen grb, njenu zastavu, hrvatske branitelje i sam Domovinski rat, te zbog toga treba odstupiti, ističe UHVIDR-a i poručuje da neće sudjelovati u radu HVIDRA-e dok se ne poduzmu koraci za smjenu Đakića.

Predsjednik bjelovarsko-bilogorske organizacije HVIDRA-e Željko Dragašević je o ostavci Đakića rekao: “Mislim da bi to bila najbolja stvar, ne samo za članove HVIDRA-e nego i za sve branitelje i da se ubuduće povede pitanje oko toga jer politika nije ono što smije voditi udruge niti bilo koja udruga treba biti povezana s političkom strankom. Jasna je stvar, svatko od nas ima pravo biti lijeva, desna opcija, bilo koja to je, ali to se ne smije miješati s radom udruge.”

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/MostNezavisnihLista/videos/987363944935997″ bottom=”30″]