NAKON TRAKAVICE: Šuica objavila izjavu o financijskim interesima s popisom svoje imovine

U Europskom parlamentu počinju saslušanja kandidata za povjerenike Europske komisije. U trosatnom saslušanju pred Odborima će kandidati braniti svoje kvalifikacije.

Izvor: Media servis

Danas su na redu kandidati iz Slovačke, Bugarske i Irske, a Dubravka Šuica na rasporedu je u četvrtak.

Uoči saslušanja objavila je izjavu o financijskim interesima, što je dio redovne procedure.

Ipak, izjava nije detaljna kao imovinske kartice u Hrvatskoj, a GONG i dio javnosti ne odustaju od zahtjeva za objavom njene cjelokupne imovine.

Šuica kao svoju imovinu navodi dionice Atlantske plovidbe i Hrvatskog telekoma u vrijednosti oko 5,5 tisuća eura, kuću u Dubrovniku i BIH te stan u Zagrebu, sve u vlasništvu supruga.

Tu je i kuća na Cavtatu koja se gradi te kuća pokojnih roditelja i zemlja na Pelješcu. Tvrtka Dube za prijevoz na moru neaktivna je od 2016., a Šuica je još navela da je njezin suprug trenutačno u mirovini nakon što je radio kao pomorski kapetan.

Uoči saslušanja pred Europskom komisijom, GONG je europarlamentarcima poslao pisma u kojima traže odgovore na niz pitanja, što se Šuici nije svidjelo te se s GONG-om odlučila obračunati putem Twittera. Poručila je da su priče o imovini od pet milijuna eura ‘Fake News’.

“Digitalne platforme akteri su napretka, trebamo osigurati da se ne koriste za destabilizaciju naših demokracija. Trebali bismo razviti zajedničke standarde za rješavanje problema poput dezinformacija i poruka mržnje na internetu”.

Nije dugo trebalo da se i GONG glasi.”Najbolji način uklanjanja dezinformacija je prilaganje dokaza i dokumenata koji ih opovrgavaju.”

Šuica je nakon GONG-ovog odgovora objavila fotografiju kuće u Cavtatu uz prigodan opis ‘Pozdrav iz našeg 31 godinu starog dvorca sagrađenog 1988. godine. Jučer uslikao Stijepo Šuica’. Fotografija prikazuje nedovršenu, neuseljivu staru trokatnicu.

A zastupnik MOST-a Nikola Grmoja podrugljivo je najavio da MOST pokreće humanitarnu akciju “Pomozimo Dubi da postavi krov i fasadu.”

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odbio je zahtjeve za dostavu imovinskih kartica Dubravke Šuice, obzirom na to da ona već osam godina nije hrvatska dužnosnica.

GONG je uložio žalbu na tu odluku, a SDP je u saborsku proceduru poslao amandman kojim traže da se objave imovinske kartice svih europskih dužnosnika. Glasovanje o tome bit će na sjednici u srijedu.