TRAJNO MU ODUZELI MERCEDES: Evo zbog čega je Zagrepčanin ostao bez automobila

Da je u Hrvatskoj zbog prekršaja u Hrvatskoj moguće ostati i trajno bez automobila govori i slučaj 53-godišnjaka koji je ostao bez svog Mercedesa i k tome bio 15 dana u zatvoru.

U priopćenju PU Zagrebačke se kaže:

U srijedu, 8. veljače 2022. godine oko 12.25 sati u Zaprešiću na Trgu mladosti 53-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke „Mercedes“ zagrebačkih registarskih oznaka. Dolaskom do kućnog broja 9, tijekom nadzora prometa, zaustavili su ga policijski službenici.

Kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta zbog prikupljena 22 negativna prekršajna boda.

Sukladno članku 229. stavku 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a temeljem članka 76. a Prekršajnog zakona, vozaču je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao te je nadležnom sudu predloženo trajno oduzimanje navedenog vozila jer je uporabljen za počinjenje prekršaja, a postojala je opasnost da će ponovno biti uporabljeno za kršenje propisa.

Devet dana kasnije na Općinskom sudu u Novom Zagrebu vozač je proglašen krivim zbog počinjenih prekršaja te mu je izrečena kazna zatvora od 15 dana, koju je vozač i izdržao. Presudom mu je također trajno i bez naknade oduzet osobni automobil marke Mercedes.

U subotu, 29. ožujka Visoki prekršajni sud u Zagrebu potvrdio je presudu Općinskog suda u Novom Zagrebu, a njenom pravomoćnošću trajno i bez naknade automobil je oduzet u korist Republike Hrvatske.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!