TRAGEDIJA NA MORU: Smrtno stradao zapovjednik teretnog broda “Pjeskar”

Zapovjednik teretnog broda smrtno stradao tijekom rada na palubi broda kod otoka Dolina, u Barbatskome kanalu, a okolnosti tragičnog događaja još se utvrđuju, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Službenici Lučke ispostave Rab izvijestili su Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) o spasilačkoj akciji pokrenutoj prema državljaninu Republike Hrvatske, koji je smrtno stradao jučer, 13. listopada oko 14.00 sati na teretnome brodu „Pjeskar“, hrvatske zastave, kojim je zapovijedao tijekom radova u uvali Samotorac na otoku Dolin, u Barbatskome kanalu, priopćeno je iz resornog ministarstva.

O događaju je iz MRCC Rijeka odmah obavještena Postaja pomorske i aerodromske policije Rijeka, čija brodica je angažirana prevesti pripadnike Javne vatrogasne postrojbe Rab na poziciju nesreće.

Prema dostupnim informacijama stradali zapovjednik broda,

nažalost, preminuo je u trenutku nesreće koja se dogodila na palubi broda. Točne okolnosti koje su prethodile ovoj tragičnoj nesreći utvrdit će se očevidom, koji provodi Lučka ispostava Rab u suradnji sa službenicima Policijske postaje Rab.