TOMISLAV KARAMARKO: Ova Vlada je stabilna dok HDZ to želi, prijevremeni izbori nikako

tomislav karamarko

Šef HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade, Tomislav Karamarko, gostovao je na RTL televiziji i među ostalim komentirao je i aferu Ina-Mol.

Na pitanje kako to da Josip Petrović nije lobist u Hrvatskoj, nego radi za MOL, Karamarko je za RTL rekao:

“MOL je prisutan u Hrvatskoj, MOL je u Ini. Ugovor je napravljen prije nego što sam postao predsjednikom HDZ-a, a prekinut prije nego sam ušao u Vladi. Arbitražni postupak je počeo 2014. Prema tome, biti Nostradamus, sve to predvidjeti, pa predvidjeti da će netko od toga raditi nekakvu priču je bilo praktički nemoguće. Afera je izmišljena u funkciji destabilizacije i mene i HDZ-a.”

O navodima inozemnih medija o fašizaciji Hrvatske je rekao:

“Ugledni listovi pišu gluposti, nema fašizacije Hrvatske – to nije istina.”

Upitan je i da usporedi svoj slučaj sa slučajem Miomira Žužula, koji je zbog poslova svoje supruge napustio ministarsko mjesto, o čemu je rekao:

“Neću dopustiti da itko ugrožava moju obitelj preko paušalnih procjena. Ovdje ne postoji nikakav slučaj, za razliku od slučaja Žužul. Imali smo ministre čije su supruge konkretno poslovale u sferi energetike. Ništa od toga nisu bile afere, a danas se izmišlja afera koja to nije. Zar privatne tvrtke ne mogu poslovati s drugim privatnim tvrtkama? Zar sondiranje pašteta ugrožava nacionalni interes? Nanosi se velika šteta maloj firmi od koje živi 6-7 obitelji.”

Na pitanje ima li podršku premijera Tihomira Oreškovića, odgovorio je:

“Ova Vlada je stabilna dok HDZ to želi. Prijevremeni izbori nikako, to je preveliki gubitak vremena i nemamo prava na to.”