TOMAŠIĆ O STEPINCU: Papa mu još jednom sudi, a vrlo dobro zna tko je Irinej

HRAST-ov zastupnik Hrvoje Zekanović komentirao je izjavu pape Franje da postoje prepreke da se kardinala Alojzija Stepinca proglasi svetim.

Izvor: Media servis

Kaže – papa govori iz trenutka i nije rekao da Stepinac neće biti svet, već Katolička crkva posao radi blago i temeljito.“Mi ovdje moramo imati na umu da papa Franjo dolazi iz Latinske Amerike gdje je drugačiji mentalitet. Nama Europljanima njegove izjave često nisu shvatljive. Ipak se radi o drugačijoj kulturi i civilizaciji i logično je da on drugačije razmišlja”, rekao je Zekanović.

Ruža Tomašić iz Hrvatske konzervativne stranke bila je radikalna. Na slaže se s papom i smatra da istinu traži na drugoj strani.

“Zašto se ne bih ne slagala? Pa Bože moj, griješim prema dragom Bogu, zašto bi sve mislila što papa misli. Pa on mora govoriti ovako kako govori. Drugačije je kada ste vi papa i kada ste odvojeni od onoga što se događa svaki dan i drugačije kada ste u normalnom životu i znate što se točno događa”, komentirala je Tomašić, te dodala:

“Papa vrlo dobro zna tko je Irinej i da on nije onakav kakvim se želi prikazati. Oni su blagoslivljali tenkove i topove koji su išli na Hrvatsku. Jedan takav ne može biti svjedok. Poslala sam mu pismo, a on traži istinu na drugoj strani… Papa na ovaj način još jednom sudi Stepincu”.

PISALI SMO:

PAPA O STEPINCU: Postoje nejasnoće, zato sam zatražio pomoć patrijarha Irineja – čitajte OVDJE.

 

Komentiraj