DALIJA OREŠKOVIĆ: Otvoreno i ponosno Bruna Esih nosi svoje ustaštvo

Čelnica stranke Neovisni za Hrvatsku Bruna Esih napisala je kako je danas “obljetnica pada Zagreba – tragičan dan hrvatske povijesti”.

Tako je Esih “proslavila” Dan pobjede nad fašizmom i oslobođenja Zagreba, kada su prije 74 godine u glavni grad Hrvatske ušle partizanske jedinice, a Zagreb je do tada bio glavnim gradom marionetske NDH.

Nakon što se Esih na taj način odredila prema Danu oslobođenja grada u kojem živi pojavili su se mnogi komentari, a među njima i onaj čelnice START-a Dalije Orešković, koja je na Facebooku napisala:

“Bruna Esih otvoreno i ponosno nosi svoje ustaštvo. Nakon isticanja zastave s prvim bijelim poljem, sada je slom zločinačke NDH za nju “tragičan dan hrvatske povijesti”. Sramotno.

orešković, faksimil

Podsjećamo na Facebooku je Esih napisala:

“OBLJETNICA PADA ZAGREBA – TRAGIČAN DAN HRVATSKE POVIJESTI

Danas, 8. svibnja, obljetnica je ulaska Jugoslavenske armije u opustjeli Zagreb. Događaj je to koji simbolizira pokolje i pljačku, a jugoslavensku okupaciju Hrvatske obilježilo je skidanje hrvatske i podizanje jugoslavenske zastave; zabrana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i obnova Jugoslavenske akademije; dokidanje studija hrvatskog jezika umjesto kojega se na Sveučilištu studira „narodni jezik“; Društvo književnika Hrvatske stupa na mjesto dotadašnjega Društva hrvatskih književnika, a umjesto „Lijepe naše“, na radiju se izvodi „Uz Tita i Staljina, dva junačka sina…“ Ta okupacija dokinuta je krvlju tek u Domovinskom ratu, kad su Hrvati pokazali da se Hrvatsku može osloboditi samo pod hrvatskom zastavom, ni pod kojom drugom”.

Komentiraj