TOMAŠEVIĆ U PROBLEMU: “Nijedan od sindikata neće potpisati Sporazum o otpuštanju u Holdingu”

Nekoliko stotina ljudi u Zagrebačkom holdingu dobit će otkaze, a neki će biti raspodijeljeni na druga mjesta, sve u procesu restrukturiranja Holdinga. Ali, neće to ići lako.

Predsjednik SSSH Mladen Novosel i predstavnici sindikata u Zagrebačkom holdingu održavaju danas konferenciju za medije o postupku savjetovanja sa socijalnim partnerima vezanom za kolektivni višak radnika u Zagrebačkom holdingu i predloženom popisu od 544 radnika i radnica koje se planira otpustiti ili prebaciti na druga radna mjesta.

“Godinama se govori o gubicima u Holdingu, a nitko nije nikad odgovarao za to. Što je na kraju priče? Nakon 19 godina dolazi do promjene vlasti, a nova gradska vlast predlaže donošenje odluke o višku radnika u Holdingu i pet povezanih društava”, rekao je Novosel.

“Nijedan od sindikata neće potpisati Sporazum o otpuštanju”, dodaje.

”Sada je jedino činjenica da su oni zamislili da će dug riješiti tako da 12 grupa poslova, koje pretežno čine administrativni radnici, napraviti jednu grupu s određenim brojem zaposlenih koji mi ne znamo u ovom trenutku”, kazao je Novosel upozorivši da nisu dobili dokument o sistematizaciji niti vjeruje da on postoji.

Stoga smatra: ”Dok ga ne bude, apsurdno je razgovarati o višku radnika”, prenosi Dnevnik.hr.

”U javnost je puštena priča o uhljebima, netko za to treba odgovarati”, kaže Novosel.

“Sindikati nisu zaštitnici i ne podržavaju zapošljavanje uhljeba. Moram to naglasati. Mi nismo ti koji sprečavaju da se riješi pitanje takvih zaposlenika, kako u Holdingu tako i na državnom nivou”, rekao je Tomislav Rajković, predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH)