IZ DUNAVA SPASIO 30 LJUDI: Bojim se da je Matej potonuo s mobitelom – kaže Renato Grbić

Unatoč tome što potraga traje danima nema novih vijesti i Splićanin Matej Periš, koji je nestao u Beogradu, još nije pronađen.

Nenad Periš, Matejev otac i danas je u Beogradu, a posjetio je i čovjeka koji je iz hladnog Dunava do sada spasio 31 osobu, zadnju prekjučer – Renata Grbića.

Grbić je rekao za Dnevnik HTV-a kako je jučer Matejev otac došao k njemu s namjerom da mu objasni kakva je situacija kada je tijelo u vodi, a razgovarali su i o signalu mobitela, kojeg je Matej imao.

Signal je zadnji put lociran kod Velikog ratnog ostrva. Grbić je dodao kako su razgovarali postoji li mogućnost da se Matej uspio uhvatiti za panjeve ili stabla koja su plivala rijekom.

“Svaki trag mu se gubi kod Velikog ratnog otoka, što predstavlja da je on potonuo s telefonom”, rekao je Grbić.

Grbić je naglasio kako je na tom području ima dosta šuma, ali i vikendica, pa se otac nada da se Matej uspio tu sakriti.

– Brat i ja smo svaki dan u čamcu, uključeni smo u potragu, te gledamo obale gdje ribarimo. Policija je također svaki dan na terenu, poručio je Grbić.

Policija obilazi svakodnevno teren sve do Pančeva, ali za sada bez ikakvih rezultata.čč

– Dunav i Sava u ovo doba godine su vrlo jaki i nemirni, pogotovo ovih dana, jer se otapa snijeg. Vodostaj je porastao za jedan i pol metar. Obje rijeke nose granje i panjeve, a uz to su vrlo hladne, oko četiri do pet stupnjeva, što je vrlo nezgodno za organizam, poručio je Grbić.

Naglasio je kada je voda hladna, čovjek je kao u anesteziji. – To znači kada organizam gubi temperaturu, čovjek pada u zimski san, tijelo ne osjeća bolove, jednostavno čovjek utone i neminovno je utapanje, poručio je.

Potraga za Matejem nastavlja se i sutra, a nada umire posljednja.