TEŠKO STANJE U ČAKOVEČKOJ BOLNICI: Svaki sat vremena dolazi dijete koje je covid pozitivno!

Zbog vrlo teškog stanja u čakovečkoj bolnici, Ministarstvo zdravstva uputilo je 10-ak zdravstvenih djelatnika u ispomoć toj ustanovi.

Posjeti su zabranjeni, bolnica se preusmjerava na liječenje pacijenata s covidom koji i dalje pristižu, a kreveta je sve manje. I liječnici i medicinske sestre na izmaku su snaga, osobito na pedijatriji gdje je mnogo zaražene djece.

Brojni roditelji s bebama i djecom dolaze na Odjel čakovečke pedijatrije. Simptomi su uglavnom ovih dana slični – temperatura, kašalj, teško disanje…

“Svakih sat vremena dolazi dijete koje je covid pozitivno. Moramo odlučiti jesu li za liječenje ili ih otpuštamo doma, rekao je za HRT Igor Šegović, pedijatar i ravnatelj Županijske bolnice u Čakovcu.

Nažalost, kod neke djece klinička je slika teška pa se zbrinjavaju u odvojenim sobama u koje se ulazi s balkona. Slika je tužna, kazala je medicinska sestra Kristina Jakopić.

Šegović navodi da je danas 122 novooboljelih. “Ako se ovako nastavi za dva do tri dana možemo dosegnuti puni kapacitet. U kontaktu smo s ministarstvom zdravstva i oni će odlučiti kako dalje.”