PREDSJEDNIK GLEDAO “FREUDA”: Iskazao je podršku kazališnoj umjetnosti – kaže Marko Torjanac

Naš poznati glumac, istaknuti kazališni djelatnik, Marko Torjanac, zahvalan je što je nagrađivanu predstavu “Posljednja Freudova seansa”, koju je režirao i u kojoj igra zajedno s Franjom Dijakom, došao pogledati i predsjednik RH Zoran Milanović, koji je tako, kaže, iskazao podršku cijeloh hrvatskoj kazališnoj umjetnosti.

Torjanac na Facebooku piše:

Sinoć, u ‘’Noći kazalista’’, odigrali smo ‘’Freuda’’ u ‘’Maloj sceni’’ pred, zahvaljujući covid potvrdama, vidljivo popunjenijom dvoranom.

Jasno je da će strah od većih okupljanja kod jednog broja građana i dalje izazivati oprez te da ćemo do punih dvorana i pretpandemijske učestalosti izvedbi još morati pričekati.

No, već ovo ohrabruje u vremenima kada je kazalištima potrebna svaka vrsta rješenja, mjera i podrške kako bi, pogotovo ona neovisna, mogla opstati.

Zato mi je posebno drago da je na sinoćnju predstavu došao i predsjednik RH Zoran Milanović koji je svojim dolaskom u kazalište upravo u ‘’Noći kazališta’’ iskazao podršku cijeloj hrvatskoj kazališnoj umjetnosti, a osobnim primjerom poslao poruku kako je odlazak u kazalište prirodna potreba i navika građana jednog kulturnog i radoznalog društva.

Vodeći ljudi u društvu imaju mogućnost osobnim primjerom afirmirati i kulturne navike. Nadam se da će u budućnosti takvih primjera biti i više..

Budući da smo i ove sezone nastavili s običajem, koji smo uveli prošle, da nakon predstave popijemo piće s publikom, svi smo se, nakon predstave zadržali u razgovorima i ugodnom druženju.

A ‘’Freud’’… nikad aktualniji nego danas… kada snage ponovno odmjeravaju znanost i vjera, a mase se lako okupljaju…