TEŠKA NESREĆA NA A1: Dvije su osobe poginule u stravičnom sudaru dva vozila

Na autocesti A1 večeras, nešto prije 20 sati, između čvora Benkovac i čvora Zadar 2, u pravcu Zagreba, na 264. kilometru došlo je do teške prometne nesreće.

Prema prvim informacijama, u nesreći su sudjelovala dva vozila.

Smrtno su stradale dvije osobe a jedna je osoba prevezena u Opću bolnicu Zadar.

O dogadaju je upoznat nadležni državni odvjetnik.

Promet se odvija jednim prometnim trakom, a policijski službenici na mjestu događaja provode očevid.

Nakon očevida policija je priopćila:

Prema rezultatima očevida provedenim u suradnji s zamjenikom Županijskog državnog odvjetnika u Zadru, nesreća se dogodila kad je 59-godišnji vozač, upravljao kombi vozilom Renault gospićkih registarskih oznaka iz pravca Splita prema Zagrebu, te nije prilagodio brzinu kretanja osobinu i stanju ceste, uslijed čega prilikom pretjecanja vozila koje se kretalo u istom smjeru, gubi kontrolu nad upravljačem, vozilom prelazi na desnu prometnu traku te udara u prednji dio osobnog automobila Audi bosanskohercegovačkih oznaka, s kojim je upravljao 54-godišnji hrvatski državljanin.

Nakon udara, vozilo Renault izlijeće van kolnika, te dolazi do prevrtanja i udara u zemljani nasip gdje se zaustavlja.

U nesreći, na mjestu događaja, smrtno su stradale dvije putnice iz kombi vozila, hrvatske državljanke u dobi od 79 i 58 godina. Vozač kombi vozila je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u Opću bolnicu Zadar gdje je hospitaliziran te su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Za vrijeme trajanja očevida promet navedenom dionicom, u pravcu Zagreba u vremenu od 20.20 do 01.00 sati, odvijao se jednim prometnim trakom.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 59-godišnjaka, biti će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.